Victor Ponta: Opoziţia PDL faţă de legea descentralizării denotă o gândire comunistă

| 19 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a caracterizat opoziţia PDL faţă de legea privind descentralizarea drept una politicianistă, o gândire comunistă iar declaraţiile reprezentanţilor partidului sunt catalogate demagogice.

"Nu pot să înţeleg opoziţia politicianistă faţă de acest proiect. Cred că este o gândire comunistă să ţinem tot la Bucureşti. Cred că toată această demagogie, trebuie să fim împotriva aleşilor locali este o gândire mioapă. Descentralizarea va beneficia tuturor cetăţenilor", a declarat Victor Ponta în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. Deputaţii şi senatorii PDL s-au retras din sală înaintea şedinţei.

Democrat-liberalii vor ataca Legea descentralizării la Curtea Constituţională. "Vom încerca să depunem şi o moţiune de cenzură. PDL va solicita colaborarea PPDD, UDMR şi chiar a PNL", a spus purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu.

Premierul a prezentat în faţa celor aflaţi în sală principalele idei ale legii:

- Vreau să întărim administraţiile locale la care cetăţeanul apelează. Vreau să văd cât mai rar primari sau preşedinţi de CJ care să arunce vina pe Bucureşti.

- Astăzi descentralizăm şi instituţii şi resurse financiare.

- Ne dorim scurtarea lanţului decizional. Se va realiza concret reducerea distanţelor administrative, cetăţeanu nu trebuie să meargă la Bucureşti, ci la autoritatea locală.

- Domeniile care se descentralizează sunt: agricultura, sănătatea, cultura şi sport, atribuţiile teritoariale privind pescuitul. Aceste instituţii trec cu tot cu buget, este prevăzut în anexă la buget.

- Acesta nu e finalul descentralizării, există instituţii care rămân la nivel central pentru o perioadă scurtă de timp.

- Chiar şi PDL şi-a asumat ideea de a susţine o descentralizare locală.

- Procedura pe care am ales-o, este o asumare colectivă. Este un act pe care îl adoptăm pentru anii care urmează. Nu văd nicio posibilitate de a da înapoi.

- De fiecare dată sabotajul preşedintelui, acest sabotaj pe care nu-l înţeleg va impune ca guvernul pe care îl sprijiniţi să vină în faţa dumneavoastră cu aceste proiecte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ