Victor Ponta: Liderii politici să citească datele oficiale pe șapte luni înainte de discuția pe Codul fiscal

| 26 aug, 11:46

Victor Ponta afirmă că este bine ca liderii partidelor parlamentare care se vor reuni joi, la Parlament, să discute asupra formei finale a noului Cod fiscal să citească și datele oficiale pe primele șapte luni care arată excedent bugetar, încasări mai mari și creștere netă a investițiilor și a exporturilor.

"Este important ca în ceea ce privește politicile economice și sociale ale țării (inclusiv noul Cod fiscal) să vorbim cu date și informații certe / nu după ureche sau după interese politice meschine. Pentru întâlnirea de mâine a partidelor parlamentare este bine ca toți (și politicienii și politrucii) să citească datele oficiale pe primele 7 luni — excedent bugetar, încasări mai mari (în special din TVA), creștere netă a investițiilor și a exporturilor! 'It's the economy ??????' !", a scris premierul miercuri pe Facebook.

Ponta precizează că, potrivit datelor MFP, excedentul bugetar a ajuns la 1,06% din PIB, după primele șapte luni din 2015.

"Avem încasări mai mari ca anul trecut — veniturile la buget sunt cu 9,9% mai mari (în termeni nominali), iar la încasările din TVA s-a înregistrat o creștere de +15,5%! Totodată, avem o creștere semnificativă (+33,5% față de aceeași perioada din 2014) a cheltuielilor pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Cheltuielile pentru investiții au fost cu 6% mai mari (nominal) față de anul precedent!", a explicat șeful Guvernului.

Liderii partidelor parlamentare se vor întâlni joi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta pe tema formei finale a noului Cod fiscal.

Sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată pentru începutul acestei săptămâni, în care urma să se decidă asupra cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe noul Cod fiscal, a fost anulată. Reexaminarea Codului fiscal a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ