Victor Ponta: Preşedintele Băsescu şantajează Parlamentul

| 03 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat înainte de a intra în sala Parlamentului că preşedintele Traian Băsescu a dorit să şantajeze Legislativul atunci când a declarat că nu va semna scrisoare de intenţie cu FMI şi că va respinge legea bugetului.

"O să vedem daca prima dat prima data in 24 de ani presedintele nu va aproba bugetul, nu vreau sa anticipez. Avem capacitatea de a tine lucrurile, din punct de vedere bugetar, in mana. O sa trecem si peste aceasta criza. A semnat toate celelalte documente pana acum. Presedintele vrea sa santajeze parlamentul ca sa nu mai facem comisia pentru terenul de la calarasi. Eu nu sunt de parere ca putem accepta ideea sa nu facem comisia ca sa promulge bugetul. Este probabil cel mai urat lucru facut de dl Basescu in functie. Dupa ce presedintele accepta ideea ca trebuie sa facem o comisie de ancheta probabil o sa semneze", a spus Ponta.

În continuare el a declarat: "O sa vedem daca sunt probleme pe cursul de schimb sau dobanzile platite de statul roman. Efectul direct este ca (…)1,7 mld lei noi pe an, 150 mil lei noi pe lun 30-35 mil euro pe care ii pierdem pentru ca in loc de 95% co-finantare primim 85% de la Comisia Europeana. Este prima data cand de fapt presedintele isi foloseste functia pentru a bloca un proiect care nu tine de presedinte. Eu sunt dispus sa merg la presedinte sa il rog sa semneze".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a anunţat FMI că nu este de acord cu creşterea accizei la carburanţi, precizând că delegaţia Fondului va veni din nou în România în ianuarie, când acest punct poate fi renegociat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ