VICTOR PONTA reacţionează în cazul copilului care a murit după ce a fost diagnosticat greşit

| 22 apr, 13:29

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul ședinței săptămânale de Guvern că România a primit 200.000.000 de euro de la Banca Mondială pentru educație, subliniind că este nevoie de bani pentru educație și sănătate. În acest context, Ponta și-a exprimat regretul cu privire la situația de la Curtea de Argeș, unde un copil a murit după ce a fost diagnosticat greșit

”200.000.000 de euro de la Banca Mondială pentru educație. Vreau să folosim toți banii pe care îi avem să lansăm programele europene pentru că avem nevoie de bani în educație și în sănătate. Vreau să-mi exprim profundul regret și supărarea când am văzut ce s-a întâmplat la Curtea de Argeș. Înțeleg că măsuri s-au luat. Important este să asigurăm condiții, dar să existe și responsabilitate atunci când se greșește. Nu știu, nu mă pot pronunța. Am văzut doar că e o tragedie și când e o tragedie nu cred că putem să trecem peste ea fără să tragem niște concluzii, fără să încercăm să evităm pentru viitor acest lucru”, a spus premierul.

Declarațiile premierului vin în contextul în care miercuri au fost anunțate primele sancțiuni în acest caz. Medicii responsabili au fost suspendați pe perioada anchetei, iar spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management defectuos.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ