Victor Ponta: Susțin ideea unei cote de TVA de 5% pentru cărți

| 23 apr, 16:44

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că susține ideea reducerii la 5% a cotei de TVA pentru cărți, după ce ministrul Culturii Ionuț Vulpescu a anunțat că va depune un amendament în acest sens la proiectul noului Cod Fiscal.

"Susțin ideea unei cote de TVA de 5% pentru cărți! Ar fi una dintre cele mai mici din UE", a scris Ponta pe Twitter.

TVA la carte va fi redusă de la 9% la 5%, această măsură urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor, a anunțat joi, într-un comunicat de presă, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu.

'Ministrul Culturii a anunțat astăzi că, în urma unor discuții cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a obținut reducerea TVA la cărți la 5%. Ionuț Vulpescu urmează să depună la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă de la 9% la 5%, România devenind una dintre țările cu cea mai scăzută TVA din Europa', se arată în comunicatul transmis de Ziua Internațională a Cărții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ