Victor Ponta: Doar împreună România şi Bulgaria o să intre în Schengen

| 24 apr, 14:34

Victor Ponta a declarat vineri, cu ocazia întâlnirii trilaterale de la Craiova, cu premierii Bulgariei şi Serbiei, că România şi Bulgaria trebuie să se integreze împreună şi nu separat în spaţiul Schengen.

Victor Ponta a arătat că doar împreună cele două ţări vor reuşi să ridice Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Sunt teme concrete, cum este aderarea la spaţiul Schengen, unde, mai demult, s-a spus Bulgariei să intre singură, fără România. Acum se spune României să intre singură, fără Bulgaria. Eu nu cred în chestiile astea! Eu cred că doar împreună o să intrăm şi în Schengen, doar împreună o să ridicăm Mecanismul de Cooperare şi Verificare, nu aşa întâi România şi după aceea Bulgaria, sau întâi Bulgaria şi după aceea România", a afirmat premierul român, într-o conferinţă de presă comună cu omologii săi bulgar Boiko Borisov şi sârb Aleksandar Vucic, după o reuniune trilaterală la Craiova. 

Totodată, Ponta a susţinut că "doar cu eforturile Bulgariei şi ale României, Serbia va finaliza mai repede, şi nu peste 20 de ani, negocierile pentru a deveni membru UE".

Citeşte şi: Victor Ponta, întâlnire cu premierul moldovean la Istanbul. Despre ce au discutat

Premierul Victor Ponta a mai declarat vineri că este în interesul României și Bulgariei ca Serbia să devină membră a Uniunii Europene și că atât Sofia, cât și Bucureștiul sprijină "total și necondiționat" acest proiect.

"Vreau să afirmăm, împreună cu prim-ministrul Borisov, eu, în numele Guvernului României, sprijinul total și necondiționat pentru efortul și demersul Serbiei de a deveni membră a Uniunii Europene. Este în interesul Bulgariei și al României ca Serbia cât mai curând să demareze negocierile, să le finalizeze și să fie alături de noi în familia europeană", a afirmat Ponta.

Ponta a mai spus că Bulgaria și România împlinesc 8 ani de când sunt membre al UE și că apartenența la Uniune este cea mai bună proiecție politică pentru cele două țări.

"A fost cea mai importantă decizie pe care Bulgaria și România au luat-o și consider că apartenența la Uniunea Europeană este cu siguranță nu perfectă, nu ușoară, dar este cea mai bună proiecție politică pentru România și Bulgaria", a mai susținut premierul român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ