Coridorul de gaze între România, Bulgaria și Grecia va fi gata la finele lui 2018

| 22 apr, 23:28

Construcția coridorului de gaze între România, Bulgaria și Grecia va începe în martie 2016 și va fi gata la finele lui 2018, a anunțat miercuri ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, citat de Novinite.

Conform planurilor inițiale, infrastructura urma să devină operațională 'undeva' în 2018.

Temenuzhka Petkova a făcut acest anunț după întâlnirea descrisă drept 'istorică' între oficiali din Bulgaria, Grecia (ministrul Energiei, Panagiotis Lafazanis) și România (secretarul de stat în ministerul Energiei, Mihai Albulescu), care a avut loc la Sofia. Discuțiile s-au focusat pe construirea așa-numitului 'Coridor vertical de gaze' care va interconecta rețelele de gaze din cele trei țări ale Uniunii Europene.

Petkova a menționat că va fi înființat un joint-venture care se va ocupa de derularea proiectului, cu un capital de 10 milioane euro.

Primul pas legat de acest proiect a fost făcut în decembrie 2014, de miniștrii Energiei din cele trei țări, după ce Gazprom a anunțat că renunță la proiectul conductei South Stream. Se estimează că, anual, noua conductă va transporta între 3 și 5 milioane mc de gaze din Azerbaidjan și de la terminalele de gaze naturale lichefiate din Grecia.

Petkova a reiterat, după întâlnire, că Sofia va aplica pentru finanțare europeană de până la 220 milioane euro pentru a acoperi factura interconectării cu Grecia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ