Victor Ponta îşi doreşte formarea "Grupului de la Craiova" pe modelul celui de la Vişegrad

| 24 apr, 15:48

Victor Ponta a declarat, vineri, că România, Bulgaria şi Serbia pot forma grupul de la Craiova, pe modelul grupului de la Vişegrad, pentru a-şi promova mai bine poziţiile în plan european, dar şi proiectele regionale.

"Bulgaria, Serbia şi România trebuie să fie mai coordonate şi mai unite ca până acum în toate demersurile pe care le facem pe plan european. Avem un exemplu de succes al altor ţări vecine din Europa - Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria - care reunite în grupul de la Vişegrad au fost foarte eficiente şi sunt în continuare foarte eficiente în promovarea intereselor lor regionale. Mi-aş dori ca azi, la Craiova, să punem bazele unei colaborări accentuate între Bulgaria, Serbia şi România, dacă vreţi, în timp să fie grupul de la Craiova ca şi grupul de la Vişegrad: trei ţări care se sfătuiesc, au poziţii comune, au proiecte comune şi care se sprijină", a afirmat premierul român într-o conferinţă comună cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia, la finalul unei reuniuni trilaterale la nivel de prim-miniştrii, desfăşurată la Craiova.

Citeşte şi: Victor Ponta: Doar împreună România şi Bulgaria o să intre în Schengen

Ponta a ţinut să precizeze că acest grup format din România, Bulgaria şi Serbia are ca scop doar promovarea intereselor celor trei ţări şi nu este îndreptat împotriva cuiva.

"Aşa cum spunea în discuţia anterioară domnul Borisov, (grupul de la Craiova - n.r) este un grup care nu e împotriva nimănui. Nu ne aliem împotriva a ceva ci vrem doar să ne promovăm interesele comune ale celor trei ţări, un grup deschis pentru toţi vecinii noştri din zonă, bineînţeles către zona Balcanilor de Vest. România se gândeşte întotdeauna la Moldova, către Ungaria, către alte ţări din regiune, pentru că uniţi putem să avem mai mult succes", a precizat premierul român.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ