Victor Ponta, despre un "asa-zis jurnalist": Are vreun mandat? Răspunsul jurnalistului

| 22 apr, 16:06

Victor Ponta a avut un nou schimb de replici cu jurnaliştii de la ziare.com. Premierul a criticat un editorial publicat de Emilian Isăilă, pe care îl acuză că propagă "idei nedemocratice". Răspunsul jurnalistului nu s-a lăsat aşteptat.

Victor Ponta a postat pe Facebook un comentariu la adresa editorialului lui Emilian Isăilă, pe care îl cataloghează drept "propagandă" antiguvernamentală.

"Democrația pe ințelesul ofițerilor "Serviciului de Propagandă" - exemplu!!

Citez din editorialul publicat azi, la ora 7.49 (evident, la subunitatea Ziare.com!!) - "Victor Ponta .. a făcut față atacului PNL, dar cred că nu va face față atacului Justiției. Are în fața lui un zid format din DNA, SRI și Cotroceni, instituții care, în opinia mea, îl vor plecat din fruntea Guvernului."!!!

Editorialul măcar este semnat de un jurnalist care există (nu o "fantomă" cu pseudonim cum este practica la acest site) și reflectă un mod de gândire. Am cel puțin 3 întrebări legitime:

1. Are vreun mandat acest asa-zis jurnalist (sau acest site cu patroni anonimi și finanțare absconsă) să facă afirmații categorice în numele a trei instituții ale Statului Român??? Eu sunt convins că nu, dar perpetuatea acestor practici nu face decât să alimenteze suspiciunile generalizate.

2. Este acest mod repetat de aruncare în spațiul public a unor idei nedemocratice o presiune ilegitimă asupra unor instituții? (care dacă nu acționează în modul cerut evident urmează să fie criticate pt asta)?

3. Principiile de societate democratică europeană pe care le dorim cu toții aplicate în România nu sunt de fapt grav puse în pericol de această propagandă privind schimbări de Guvern prin metode și mijloace total nedemocratice, specifice unor dictaturi?

Aștept cu interes opiniile dvs. - între timp o să-mi dedic în continuare energia și puterea actului de bună guvernare (pt care am primit un mandat legitim și democratic în 2012 și pe care vreau să-l duc la bun sfârșit până în Decembrie 2016)", a postat Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Hotnews și Ziare.com au trecut de la manipulare la atacuri din "ordin de la centru"

Emilian Isăilă a scris, la rândul său, un răspuns pentru Victor Ponta, în care susţine că într-o democraţie nu e nevoie de acordul cuiva pentru a-şi exprima opinia.

"Domnule Victor Ponta, nu cred că un ”aşa-zis jurnalist” are nevoie de mandatul cuiva ca să-şi exprime opinia. Ar fi trist să ajungem să trăim într-o astfel de ţară. Nu cred în existenţa unei cabale instituţionale împotriva dumneavoastră, dar cred că sunteţi perceput în mai multe cercuri de putere ca fiind un factor de frânare în ce priveşte evoluţia democraţiei din România. Iar această percepţie a fost construită prin declaraţiile şi luările de poziţie pe care le-aţi avut de-a lungul timpului. Pe de altă parte, votul popular a confirmat faptul că alegătorii nu au încredere în viziunea politică propusă de dumneavoastră. E firesc ca într-o societate normală la cap, instituţiile democratice să se mişte în sensul votului popular. Îmi pare rău că aţi interpretat greşit cele scrise de mine în articolul la care faceţi referire", a scris Isăilă.

Citeşte AICI integral răspunsul jurnalistului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 apr, 19:19
Vasile Mare
Ocazie de nerefuzat
Dacă începi viitorul acum, teama se va risipi de la sine. Abordează orice împrejurare în chip frontal - treci imediat la acţiune. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ