Victor Ponta s-a întâlnit cu Peres la Ierusalim, în cursul unei vizite semiprivate

| 06 apr, 2014

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit duminică dimineaţa cu preşedintele Shimon Peres, în cadrul unei vizite semiprivate în Israel, asigurându-l pe şeful statului israelian de prietenia şi continuarea parteneriatului între cele două state, relatează Jerusalem Post în ediţia online.

Potrivit publicaţiei, Ponta a fost primit la reşedinţa preşedintelui, la Ierusalim, înainte ca Peres să plece într-o vizită de stat în China. El i-a spus preşedintelui că în Europa se afirmă o nouă generaţie de lideri politici care aduc o nouă dinamică în ţările lor.

Premierul român, în vârstă de 41 de ani, a discutat cu preşedintele israelian despre criza din Ucraina, potrivit publicaţiei. El i-a spus lui Peres că România nu este afectată de instabilitatea din regiune, este sănătoasă economic şi se află într-o poziţie bună din punct de vedere politic şi diplomatic, ca membru NATO şi UE, şi întreţine o relaţie specială cu Statele Unite.

Ponta a amintit că s-a întâlnit cu Peres în 2004, pe când era un politician foarte tânăr, iar preşedintele i-a oferit un sfat foarte bun, a declarat premierul român, citat de publicaţie.

România are o atitudine foarte pozitivă faţă de Israel, a apreciat el. "Puteţi conta pe noi, ca parteneri", a declarat Ponta, adăugând că va reveni în Israel într-o vizită oficială, însoţit de o delegaţie importantă care va discuta o serie de acorduri cu partea israeliană.

La rândul său, preşedintele Peres a declarat că Israelul are o relaţie unică cu România, singura ţară din fostul bloc comunist care nu a întrerupt relaţiile în 1967 şi a cărei comunitate evreiască a rămas activă inclusiv în timpul comunismului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 apr, 2014
Marin
tov Ponta nu are cu ce se lauda, mai mult decat in campanie electorala.Isi desavarseste pofta de a vizita cat mai multe tari inainte de a primi un sut ca mincinos. Cand se afla in vizita semiprivata, cheltuielile cu calatoria (avion ..etc) sunt pe banii lui sau a prostilor care se uita dupa avioane pline cu smecheri?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ