Ce se întâmplă de fapt când are loc aprinderea miraculoasă a Sfintei Lumini. Ajunge AZI în România

| 19 apr, 2014

Sambata seara,o delegatie a Patriarhiei Romane va aduce Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim cu un avion special, la Bucuresti.De pe aeroportul Otopeni,Lumina Sfanta va fi dusa cu trei avioane spre Timisoara,Suceava si Satu-Mare.

Delegatia care va aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim este formata din Preafintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Preacuviosul Parinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal.

Potrivit Patriarhiei Romane, Lumina Sfanta va ajunge pe aeroportul Otopeni din capitala in jurul orei 19:00.

Trei avioane de mici dimensiuni vor pleca apoi de pe Otopeni pentru a duce lumina la Timisoara, Cluj-Napoca, Satu Mare si Suceava. La Timisoara, Lumina Sfanta este asteptata sa ajunga pe Aeroportul International "Traian Vuia", in jurul orei 22:00.

Eparhiile din sudul tarii isi vor trimite reprezentantii la Aeroportul International “Henri Coandă”, la salonul oficial, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
19 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimati credinciosi, vedeti ca maine vin sa va miruiesc. Tarifele sunt dupa cum urmeaza:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea si mana dreapta, plus bonus de tamaiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mana dreapta si somoiogul de busuioc cu care va dau in freza;
3. 50 de lei - Patrafirul si crucea plus mana stanga cu care ma scarpin la boase;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgarcitilor. Sa nu va imaginati ca intrati in rai cu banii ascunsi in chiloti;
5. 10 lei - Va dau sa pupati salamul barbos, ca altceva nu meritati, paduchilor;
6. 5 lei - Ma sterg la cųr cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Sa mergeti la biserica sa va agheasrnuiasca parintele Cocalarie, sarantocilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ