Patriarhia Română despre Antena 3: Informaţii eronate

| 15 sep, 2014

În ceea ce priveşte informaţiile eronate difuzate de postul de televiziune Antena 3 referitoare la o presupusă sfinţire a locului pe care va fi construită o biserică pe Platoul Bucegi pentru care nu s-au obţinut avizele de construcţie, Patriarhia Română explică printr-un comunicat de presă informaţiile transmise de televiziunea menţionată.

Astfel, un comunicat al Patriarhiei precizează că: "În ziua de 13 septembrie 2014, pe Platoul Bucegi nu a fost sfinţit locul pe care va fi construită o biserică, ci s-au oficiat Acatistul Sfintei Cruci în ajunul sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci de a doua zi (14 septembrie) şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc la împlinirea a 100 de ani de la începutul primului război mondial (1914).

Pentru acest eveniment religios cu caracter naţional, Arhiepiscopia Bucureştilor a obţinut avizul favorabil numărul 10.424/11.09.2014 din partea Administraţiei Parcului Natural Bucegi, inclusiv pentru accesul auto şi pentru amplasarea provizorie a unui cort în formă de biserică, fără fundaţie, aşa cum prevede legea nr. 50/1991.

În ceea ce priveşte biserica din zid care va fi construită pe Platoul Bucegi, până în prezent au fost obţinute terenul în folosinţă gratuită în suprafaţă de 3000 mp din partea Consiliului local al oraşului Buşteni prin hotărârea nr. 3341/2012 şi avizul favorabil de construire a noului locaş de cult nr. 3/martie 2014 din partea Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi. De asemenea, s-a întocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost înaintat spre aprobare Consiliului Judeţean Prahova.

După aprobarea PUZ -ului, va fi realizat proiectul pentru autorizarea viitorului locaş de cult şi va fi întocmită documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire, conform legislaţiei în vigoare. Abia atunci Arhiepiscopia Bucureştilor va începe construirea bisericii de pe Platoul Bucegi.

În concluzie, evenimentul religios din ziua de 13 septembrie 2014 s-a desfăşurat în condiţii legale, iar biserica de pe Platoul Bucegi va fi construită după obţinerea autorizaţiei de construire."

Antena3 a publicat un articol în care preciza că Patriarhia Română urmează să construiască o biserică pe platoul Bucegi pentru care nu există autorizaţie şi, totodată, va afecta mediul.

Citeşte şi: România ar putea avea PRIMA FEMEIE PREOT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus a avut doi taţi şi s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice”?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa (cu “s” mic) până în anul 1492?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor?
- numele său real este Conchita Wurst?
17 sep, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ