VIDEO: Ce au văzut pasagerii avionului în momentul în care s-au prăbușit

| 23 ian, 2014

Într-un moment cu condiții meteorologice identice cu cele de luni după-amiază, când avionul pilotat de Adrian Iovan a fost nevoit să aterizeze forțat pe vârful Petreasa, între brazi, Alba24.ro a filmat zona de la înălțime, pentru a putea arăta exact ceea ce au văzut pasagerii avionului în momentul în care acesta s-a prăbușit.

Pe vârful Petreasa, timp de aproximativ trei ore, un echipaj de pompieri, alături de reprezentanți de la Autoritatea Aeronautică Civilă și de o mulțime de localnici, au acționat împreună pentru a putea ridica epava avionului. Cu foarfeci, drujbe și alte echipamente electronice, alimentate de un generator de curent, aceștia au tăiat avionul în bucăți și l-au transportat cu tractorul unui localnic, mai jos, într-un luminiș, de unde va fi preluat, scrie Alba24.ro .

 

Avionul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă implicat în accidentul din Apuseni este asigurat la Omniasig. Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă este de 287.500 euro pentru piloţi şi pasageri. Aceasta de împarte la numărul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului. Daunele provocate terţilor de prăbuşirea aeronavei sunt acoperite de Omniasig până la suma maximă de 8,05 milioane de euro.


Marți și miercuri, la locul accidentului au fost prezenți procurori și  inspectori criminaliști, pentru a cerceta urmele și a încerca să determine cauzele exacte ale prăbușirii avionului.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ