Vier Pfoten: CCR dă undă verde uciderii în masă a câinilor

| 25 sep, 2013

Fundaţia Vier Pfoten condamnă decizia Curţii Constituţionale în legătură cu legea privind gestionarea câinilor fără stăpân şi consideră că această hotărâre ignoră apelul Comisiei Europene către România de a ţine cont de tratatele internaţionale referitoare la protecţia animalelor, precum şi voinţa politică exprimată de membrii Parlamentului European.

"Nu există cuvinte pentru a exprima dezamăgirea legată de această atitudine demnă de Epoca de piatră. În această fază putem renunţa la visul că preşedintele va refuza semnarea legii, chiar el fiind cel care a cerut naţiunii să susţină varianta uciderii. Trebuie să îndemnăm primarii şi medicii veterinari să se folosească de puterea lor decizională pentru a nu aplica uciderea în masă. Facem, totodată, apel către toţi cei care au posibilitatea şi cărora le pasă să salveze cât mai mulţi câini de pe străzi prin adopţie", a declarat Gabriel Păun, director de campanii Vier Pfoten International, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

În document se mai menţionează că decizia Curţii nu respectă spiritul recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Organizaţiei Internaţionale Pentru Sănătatea Animalelor şi se află în contradicţie cu propria sa poziţie de acum aproape doi ani: "soluţia eutanasierii câinilor fără stăpân poate fi aplicată doar în ultimă instanţă, respectiv numai atunci când toate celelalte soluţii au fost aplicate corespunzător de către autorităţile locale, dar nu şi-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen".

"Vier Pfoten susţine principiul deţinerii responsabile a animalelor. Aceasta implica lansarea unui program guvernamental la nivel naţional, o campanie integrată de informare şi educare a cetăţenilor, promovând programe de adopţie, sterilizare sistematică a populaţiei canine, identificare prin microcipare, înregistrare obligatorie şi mai ales de pedepsire a abandonului, ca act de cruzime", se arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ