Câinii maidanezi NU mai pot fi eutanasiați

| 23 iun, 2014

Organizaţia Vier Pfoten anunţă că normele de aplicare a legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân au fost suspendate. Curtea de Apel București a pronunțat, vineri, o decizie în favoarea organizației menţionate, suspendând, astfel, normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân. Vier Pfoten a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine.

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

Efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare și, drept consecință, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării și uciderii câinilor fără stăpân.

"Decizia Curții de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal clar și independent că noua lege care permite uciderea câinilor nu funcționează. Suntem astfel și mai încrezători în obiectivul nostru de a determina o gestionare rațională, și nu emoțională, a situației câinilor fără stăpân. 62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorința lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini", a declarat Gabriel Păun, director de campanii, VIER PFOTEN, printr-un comunicat de presă remis B365.ro.

Hotărârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fără stăpân a intrat în vigoare în octombrie 2013, după ce un copil și-a pierdut viața în urma atacului unor câini.

Până în prezent, mii de câini au fost uciși în mai multe orașe, inclusiv în București, ceea ce a atras critici ale normelor de aplicare, inclusiv contestarea acestei HG la Curtea de Apel.



Sursă: b365.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ