Viitorul ginere al lui Băsescu, combinații de 10 milioane de euro cu statul român

| 06 dec, 2013

Avocatul Radu Pricop,  iubitul Ioanei Băsescu, este un bărbat înstărit care a făcut  o adevărată avere de pe urma statului. Numele viitorului ginere  al șefului statului figurează printre puținele persoane care au primit despăgubiri de la statul român.

Combinația de 10 milioane de euro a avocatului  certifică faptul că relatiile familiale primează în fata legii și că mafia din spatele lui  Băsescu nu are nicio limită în a jefui România.

Personaje influente din aproprierea lui Traian Băsescu și a altor lideri PDL sunt autorii unei lovituri la bugetul statului în valoare de 10 milioane de euro. În acest scenariu, în care un teren in valoare de 1 milion de euro deja umbrea imaginea președintelui, au fost implicati și personaje dubioase, unii magistrați, care pentru apropiații lui Băsescu au aplicat proceduri la care oamenii obișnuiti nici nu visează.

Și acum să derulam secvență cu secvență scenariul în care țara este jefuită chiar de familia prezidențială. În 2008, patru apropiați de-ai lui Băsescu au cumpărat cu 1 milion de euro de la urmașii lui C.I.C și Vintilă Brătianu drepturi litigioase pentru 90 de hectare de teren din localitatea argeșeană Ștefănești. În 2009, Curtea de Apel Pitești le recunoaște celor 4 petenți calitatea de persoane îndreptățite să restituie în natură sau echivalent bănesc pentru cele 90 de hectare, potrivit raportului întocmit de firma Romcontrol, detinută de către soțul Andreei Paul Vass, prim-vice președinta PDL.

Mafia din spatele lui Băsescu se extinde astfel și mai mult pentru că în peisaj apare și viitorul său ginere împreună cu avocatul Gabriel Banu, care îi asistă pe cei 4 petenți. În cadrul recursului demarat de Comisia de Împroprietărie din Ștefănesti, iubitul Ioanei Băsescu se judecă foarte rapid la Tribunalul Argeș, iar in 2010 instanța respinge acțiunea din instanță. Potrivit surselor, în ambele procese asistăm la un FALS GROSOLAN. În textul sentințelor apare ca fiind declarată decedată Eleonora Brătianu, una din moștenitoare. Numai că, din fericire, Eleonora Brătianu era la momentul celor doua procese, 2009 și 2010, cât se poate de vie. Ea a murit din păcate în anul următor, 2011.

Cum se moare în acte cu 2 ani înainte de a muri cu adevărat? Este incredibil cum în doua documente oficiale ale unor instanțe din România să apară decedată o persoană care încă trăia. Însă ce umează în acest scenariu este și mai grav. Foarte repede, în 2011, dosarul ajunge în lucru la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietătilor. Cum terenul de 90 de hectare nu mai era disponibil să fie restituit în natură, pentru cei 4 apropriați ai lui Băsescu rămânea valabilă obținerea de acțiuni la Fondul Proprietatea. După nici două luni, dosarul este preluat de firma soțului vice-presedintei PDL, Andreea Paul Vass, pentru evaluarea terenului. În numai câteva luni, dosarul de evaluare este gata și este predat „proprietarilor“.

Cele 90 de hectare au fost evaluate la 10.500.000 euro. Mai exact, 111.000 euro pe hectar sau un 11 euro pentru metrul pătrat, pentru că prețul de 1 milion de euro cu care s-a achiziționat terenul era prea mic – de zece ori mai mic! Profitul din această afacere este ușor de calculat – peste 9 milioane de euro. Băsescu, devenit cu timpul unul dintre cei mai notorii „samsari de terenuri” din România, înaintează în vârstă și urcă la nivelul superior – de moșier pe banii statului – desigur, ne referim aici la scandalul privind terenul de la Nana. Săracirea statului prin „afaceri” murdare devine și mai mult o trasătură a familei prezidențiale. Creditul de 1 milion de euro luat de fiica cea mare a președintelui de la o instituție bancară la care statul e acționar, pentru a cumpăra aproximativ 350 de hectare în județul Călărași, certifică scandalul din presă pe care președintele încearcă să-l acopere cu înjurăturile îndreptate împotriva Guvernului.

Din fericire, aceste nelegiuiri au intrat în atenția parlamentarilor care au înfiintat o Comisie de angheta pentru cazul de la Călarași, care va analiza modul în care a fost achiziționat terenul de către Ioana Băsescu și dacă președintele a făcut trafic de influență și a implicat angajați din instituțile statului în rezolvarea unor probleme personale. Asemenea și în privința lui Radu Pricop, viitorul ginere al lui Băsescu - Ministerul Justiției va iniția procedurile legale pentru soluționarea cazului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 2013
irinapop
Mintiti-ma frumos, va roooog!!!!
Baaai frate cum va dati cu stangu-n dreptu'!!! Deci, in 2008 au fost achizitionate 90 ha cu 1 milion de euro, da? Iar fata lui Basescu a dat prea mult 1 milion de euro pe 290 ha? O, Doamne, voi nici sa mintiti nu sunteti in stare!!!!
06 dec, 2013
aaa
LOL sunteti ridicoli...

"Băsescu, devenit cu timpul unul dintre cei mai notorii „samsari de terenuri” din România"

Haha! Frizati ticneala!
06 dec, 2013
Radu Dumitrescu
Cat de penibili sunteti! Puteti proba existenta actiunii presedintelui Basescu in aceasta magarie publicata? On-line-ul asta este scris de "ziaristii" lui Voiculescu. Eu vreau adevaruri probate, nu mistocarii sub semnul "sa vezice i-am facut lui Basescu". Rusine. De aceea presa romanesca nu mai are succes la cititori.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ