MRU: Dorim cercetarea tuturor titlurilor de proprietate pentru terenurile agricole

| 09 dec, 2013

Viceliderul grupului parlamentar al PDL de la Senat, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că senatorii democrat-liberali intenţionează ca, fie prin extinderea atribuţiilor Comisiei Călăraşi, fie prin înfiinţarea unei noi comisii, să propună cercetarea tuturor titlurilor de proprietate pentru suprafeţele agricole.

El a explicat că această cercetare ar trebui să urmărească modul în care au fost date titlurile de proprietate, despăgubirile care au fost primite şi 'cum se face că în statistică suprafaţa terenului arabil este mai mică decât suprafaţa care ar rezulta prin însumarea tuturor terenurilor trecute în titlurile de proprietate'.

Ungureanu a arătat că democrat-liberalii ar putea cere Ministerului Agriculturii să facă un raport asupra modului în care au fost comasate terenurile şi a felului în care s-au realizat mari suprafeţe de teren.

'Cum se întâmplă ca din proprietatea statului să treacă în proprietate privată prin intermediul ADS, cum se întâmplă ca structuri judeţene, consilii judeţene să fie la rându-le proprietare şi administrator pe mari suprafeţe agricole. (...) În opinia mea, cred că ar trebui luate piesă cu piesă titlurile de proprietate începând cu prima lege, începând cu începutul anilor 90 şi terminând cu momentul actual', a spus Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ