Vila din Gogol, destinată lui Traian Băsescu, ar fi NESIGURĂ. Mioara Roman: Nu o să se mute niciodată acolo

| 05 apr, 15:36

Traian Băsescu ar urma să se mute în imobilul din strada Gogol, după ce vor fi finalizate reparaţiile. Mioara Roman, care a stat în vila pe care ar urma să o preia fostul preşedinte, spune însă că Băsescu nu se va muta niciodată aici. Ea povesteşte că vila este foarte veche, nu se încadrează în standardele de securitate pentru un fost şef al statului, iar, din cauza unei construcţii noi din vecinătate, structura clădirii a fost afectată.

Imobilul din strada Gogol nr 2, în care se va muta Traian Băsescu, era considerat în 2011 un imobil nesigur.

În 2011, Guvernul a decis, printr-o hotărâre, ca imobilul să fie trecut din domeniul public al statului în domeniul privat. Potrivit România TV, în nota de fundamentare a actului normativ se arăta că structura clădirii a fost afectată de construcţia blocului din vecinătate.

"Având în vedere faptul că, de la data preluării acestuia de către regie şi până în prezent, imobilul situat în str. Gogol nr. 2 nu a avut destinaţia de locuinţa de protocol, precum şi faptul că în prezent la limita imobilului a fost ridicată o nouă construcţie, iar din acest motiv imobilul în cauză nu mai îndeplineşte criteriile de siguranţă cerute de lege, propunem trecerea acestuia în domeniul privat al statului. ", se arăta în actul normativ.

Mioara Roman, care a stat în imobil, confirmă că acesta este nesigur. "În 29 februarie 2011, a fost si o Hotarare de Guvern in care se spunea ca, din cauza constructiei din curte, asta noua, a fost afectata structura vilei", a declarat Miroara Roman pentru România TV.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu a comis-o din nou. Fostul preşedinte, REACŢIE NERVOASĂ la adresa unei jurnaluste: "Sunteţi analfabetă?"

Mioara Roman a precizat că vila este foarte veche şi nici măcar nu se încadrează în standardele de securitate pentru un fost şef al statului.

"Biroul este in curte. S-a construit în 2005 un bloc cu 4 etaje. De la geamul biroului de 16 metri sunt 3,5 metri pana la urmatorul geam. Este in primul rand ilegal sa fie atat de aproape. Este foarte aproape, sunt 3 metri intre geamurile principale, adica dormitorul de sus si biroul de jos, sunt vreo 3 metri jumate fata de geamurile de la vecini", a mai relatat fosta soţie a lui Petre Roman. 

Deşi fostul preşedinte are o casă deja în Mihăileanu, acesta nu a vrut sub nicio formă să se mute acolo, pe motiv că ar deranja vecinii. Mioara Roman susţine însă că disconfortul e cu atât mai mare în Gogol 2. 

"Argumentul ca in Mihaileanu e prea aproape, nu tine. Aici e si mai aproape. Suprafata totala jos este 16 si 16 si 21. E un spatiu mic, e o casa mica asta. Deci repet - biroul are 16,80, e un vestibul de trecere de vreo 8 metri patrati şi pe urmă livingul, 28, şi sufrageria, 21. Am auzit că a dărâmat toate zidurile dar oricum suprafaţa e mică. Casa este ridicol de mica pentru pretentiile lui Basescu. Casa din Mihaileanu e palat pe langa asta", a povestit Mioara Roman.

Aceasta povesteşte că RA-APPS mai are o casă în apropiere, mult mai potrivită pentru un fost şef de stat: "Eu am vrut sa respect legile. Am spus ca nu ma mut decat in casa comunista si cu suprafete umane, normale. Casa nu are garaj, nu are niciun fel de imbunatatire. Casa de vizavi, Gogol 3, are garaj, sauna, doua scari - scara de intrare si o scara, cum ar fi, in spate. Ori la noi, acolo, nu este decat o singura scara. Pentru securitate nu ai ce sa adaugi. Casa era buna la inceput pentru ca nu exista nicio constructie in fata. Casa era complet libera. Acum, toata strada de la Gogol 2 pana la colt au facut 1, doua, trei cladiri."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ