Volkswagen cheamă în service, în Germania, 2,46 milioane de mașini diesel în scandalul manipulării emisiilor

| 30 noi, 16:16

Grupul auto Volkswagen va chema în service, în Germania, 2,46 de milioane de maşini echipate cu softul pentru manipularea emisiilor, informează cotidianul Die Welt.

Este vorba de 1,54 milioane de maşini marca Volkswagen, de 531.813 vehicule marca Audi, de 286.970 de Skode şi 104.197 Seaturi.

În urmă cu două luni, grupul auto Volkswagen a transmis că 8,5 milioane de vehicule dotate cu softul ilegal pentru emisii vor trebui reparate în Europa.

Citeşte şi: Scandalul emisiilor afectează Volkswagen: Vânzările încetinesc

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.


Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit anchetei iniţiale a autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. 

Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor. În Europa, probleme similare au fost semnalate şi la alte mărci ale grupului VW.

La rândul său, Autoritatea germană pentru transport rutier (KBA) a anunţat că va verifica emisiile a 50 de modele de maşini cu propulsie diesel, inclusiv motoare Dacia, în cadrul anchetei declanşate după dezvăluirile despre softul folosit de grupul auto Volkswagen. Autoritatea germană pentru Transport Rutier (KBA) va efectua teste de emisii în cazul a 50 de modele de maşini, de la 23 de producători auto, existând suspiciuni că nivelul declarat al noxelor este depăşit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 11:50
OffedRabe
furosemide syringe pump
lasix generic And would i be able to have children if i take these medications so long

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ