Vosganian, despre protocolul ALDE cu PSD: Nu este vorba de o alianţă politică sau electorală

| 12 feb, 14:25

Senatorul ALDE Varujan Vosganian a declarat vineri, la Oradea, că protocolul semnat cu PSD este unul de colaborare şi nu stipulează o alianţă politică sau electorală cu această formaţiune politică, transmite Agerpres.

'Precizările sunt necesare pentru că în România, alianţele se fac şi se desfac mai ales pe surse, pe zvonuri, şi e foarte bine să vină nişte clarificări din partea noastră. În primul rând e vorba de un protocol de colaborare. Nu este vorba de o alianţă politică sau alianţă electorală, trebuie precizat de la bun început. E un protocol de colaborare ce are ca principal obiectiv maximizarea rezultatelor fiecăruia dintre cele două partide', a declarat, într-o conferinţă de presă, Vosganian. 

Acesta a arătat că protocolul 'funcţionează pe principiul win/win' şi vizează o susţinere reciprocă în alegeri. 

'Dacă în anumite localităţi candidatul PSD e poziţionat astfel încât ajutorul nostru l-ar putea duce la victorie, noi îi acordăm acest ajutor, iar PSD ne acordă ajutor în alte localităţi. La capitale de judeţ, negocierile se poartă între judeţe', a precizat senatorul. 
Varujan Vosganian a menţionat, totodată, că există posibilitatea unei alianţe electorale pentru alegerile parlamentare. 

'Această parte nu este expresia unei slăbiciuni, ci este expresia unei dorinţe comune de a ajuta mediul politic românesc să iasă din criza în care se află. Singura modalitate de a ieşi din această criză politică este aceea de a configura o majoritate care să aibă voinţă politică şi care să asume guvernarea, fără de care, e foarte posibil, ca preşedintele României, folosind ambiguităţile constituţionale, să prelungească soluţia tehnocratică în care ne găsim azi', a subliniat Vosganian. 

În ce priveşte judeţul Bihor, copreşedintele ALDE Bihor Traian Bodea a declarat că, deşi sunt şanse de a discuta punctual cu PSD pe anumite localităţi, filiala judeţeană este pregătită să abordeze alegerile locale singură, având candidaţi în 70% din cele 101 unităţi administrativ-teritoriale. 

Secretarul general ALDE Bihor, Octavian Bara, a adăugat că obiectivul ALDE Bihor este obţinerea 'unui procent minim de 11%, dacă nu chiar 12-13%' la alegerile locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ