Vosganian: Un anunţ prealabil de ofertă pentru Oltchim va fi publicat săptămâna viitoare

| 24 mai, 2013

Un anunţ prealabil de ofertă pentru Oltchim va fi publicat săptămâna viitoare, pentru a testa interesul potenţialilor investitori, a anunţat, vineri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, prezent la manifestările organizate în localitatea argeşeană Goleşti cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la înfiinţarea PNL.

"Săptămâna viitoare vom publica anunţul de ofertă pentru Oltchim, care este un anunţ prealabil. El nu este un caiet de sarcini propriu-zis, ci este o tentativă de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut câteva fonduri (...), către sfârşitul săptămânii vor mai veni câteva echipe de experţi din partea unor firme interesate. Am făcut acest anunţ de ofertă pentru ca, de aici înainte, contactele noastre să fie făcute publice şi asta să dea o anumită încredere zonei", a declarat Vosganian, potrivit Agerpress.

El susţine că printre potenţialii investitori se numără şi compania rusă TISE, care s-a arătat interesată şi în trecut de privatizarea Oltchim.

"Una dintre companiile care au fost interesate şi cu care am fost şi la primul ministru, compania TISE, care anul trecut nu a mai participat la licitaţie din motive bine cunoscute, şi-a anunţat interesul şi pentru o formulă integrată, cu rafinăria de la Piteşti, Arpechim, cu platforma noastră de la Arpechim (Divizia Petrochimică Bradu - n.r.) şi cu platforma de chimie", a precizat ministrul.

O altă prioritate pentru Ministerul Economie o reprezintă creşterea volumului producţiei realizate de Oltchim, astfel încât societatea să redevină profitabilă.

"E nevoie ca platforma de chimie să aibă o capacitate de 50%, pe ansamblul întregului combinat. (...) Eu, cu colegii mei şi cu administratorii judiciari, am finalizat o gândire pe care săptămâna viitoare am s-o discut cu premierul", a anunţat Vosganian.

Planul prevede găsirea, în primă fază, a unei finanţări de 25 de milioane de euro, care să permită plata utilităţilor şi achiziţionarea suplimentară de materie primă, astfel încât, în următoarele luni, producţia să ajungă la un nivel care să asigure profit societăţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ