Votul Senatului în cazul Dan Şova va avea loc joi

| 02 dec, 14:45

Senatorii îşi vor exprima votul asupra cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova în şedinţa plenului de joi, care va începe la ora 10,00, a decis Biroul permanent al Senatului, potrivit Agerpres.

"Votul în privinţa reţinerii şi arestării senatorului Şova se va da mâine (joi - n.r.), la ora 10,00", a anunţat miercuri preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent. 

Întrebat dacă, în opinia sa, joi va fi întrunit cvorumul necesar, Tăriceanu a precizat că este o zi de lucru normală şi că senatorii sunt obligaţi să participe la şedinţele plenului. 

"Întrebaţi liderii de grup şi senatorii (dacă va fi întrunit cvorumul necesar în şedinţa plenului Senatului de joi - n.r.). Este obligaţia lor, conform Statutului, de a fi prezenţi la şedinţe. Mâine este zi de lucru plină. Avem, în afară de solicitarea aceasta, şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi şi, ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Deci, astăzi şi mâine sunt zile normale de lucru", a mai spus preşedintele Senatului. 

În Biroul permanent a existat şi propunerea reprezentanţilor PNL ca votul în cazul Şova să fie dat în şedinţa plenului Senatului de miercuri, după şedinţa solemnă dedicată zilei de 1 Decembrie, însă propunerea acestora nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată. 

"Liberalii au propus să se ţină o oră şedinţa solemnă şi în următoarea oră să fie votul la cererea de încuviinţare a arestării lui Dan Şova. Propunerea noastră a fost respinsă şi a trecut programul cu şedinţa solemnă azi şi mâine cu vot pe Şova, cu nouă la patru. Noi ne-am opus", a spus chestorul liberal al Senatului, Cristian Bodea. 

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului PSD Dan Şova. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. 

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ