Vrei sa te lasi de fumat? MAI simplu de atat NU se poate

| 12 iul, 12:27

Multi fumatori isi dau seama ca viciul lor este cu adevarat nociv pentru organism dar, chiar daca isi doresc sa se lase de fumat, au foarte mari probleme in realizarea acestui lucru.

Pe deoparte fumatorii nu se pot lasa de fumat din cauza dependentei de nicotina, iar unul dintre cel mai des intalnite motive pentru care fumatorii nu renunta la tigara este frica de ingrasare.

Insa, specialistii sustin ca exista o serie de mancaruri care ajuta foarte mult o persoana in demersul de a se lasa de fumat, care totodata au efecte pozitive asupra organismului.

Asadar, uite ce sa mananci ca sa nu iti mai fie „pofta” de tutun:

Betisoare de scortisoara. Specialistii sustin ca mestecarea unui betisor de scortisoara are acelasi efect asupra organismului ca o tigara, la nivel senzorial. Adica persoana in cauza are impresia ca tine o tigara in gura iar aroma scortisoarei o inlocuieste pe cea a tigarii.

Ghimbirul. Specialistii sustin ca mestecarea de ghimbir ras amestecat cu o lingurita de zahar va face ca urmatoarea tigara pe care o veti aprinde sa va faca repulsie, ajutand astfel sa va lasati de fumat.

Laptele. Daca beti un pahar de lapte cu o ora inainte sa aprindeti prima tigara, fumatul nu va mai fi atat de placut si veti avea repulsie de tigari pe intreaga perioada a zilei.

Sarea. Mancarurile sarate, consumate dimineata, inhiba pofta de nicotina.

Telina. Telina pare sa aiba acelasi efect asupra organismului ca si scortisoara, datorita aromei puternice pe care o are.

Ciocolata neagra. Ciocolata neagra, pura, in concentratie mare de cacao, are un efect minunat asupra organismului. Mai precis, il ajuta sa doreasca sa elimine toate substantele nocive, inclusiv nicotina.

Fructele deshidratate au si ele un efect asemanator cu ciocolata neagra, daca sunt consumate pe stomacul gol. In 7 zile nu veti mai avea pofta de tigara, daca reusiti sa consumati 50 de grame pe stomacul gol.

Apa. Nu in ultimul rand, apa ajuta cel mai mult la rarirea numarului de tigari fumate pe zi si la dezvoltarearepulsiei fata de nicotina. Acest lucru se intampla datorita faptului ca apa ajuta la purificarea organismului, dar si datorita faptului ca efectiv curata gura de „gustul” de nicotina. Astfel, pofta de a fuma va deveni mai mica in timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ