Vulpescu: Eugen Tomac este într-o campanie disperată de imagine

| 09 aug, 2013

Deputatul PSD Ionuţ Vulpescu susţine că preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, se află într-o campanie "disperată" de imagine, arătând că în cazul în care acesta "ia drumul" Parchetului General în ceea ce priveşte CFR Marfă ar trebui să dea explicaţii cu privire la unele nereguli sesizate de Curtea de Conturi în cheltuirea banilor publici.

"Noul purtător de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Eugen Tomac, este într-o campanie disperată de imagine. Ameninţările pe care acesta le proferează nu sunt decât o dovadă a lipsei de maturitate politică şi a gradului de servilism faţă de Traian Băsescu, pentru a-i mulţumi pentru funcţia de păpuşă pe care acesta i-a oferit-o în Partidul Mişcarea Populară. Pretenţia PMP de a fi altceva decât un alt PDL se ruinează din start, şi nu va mira pe nimeni faptul că acest tip de servilism faţă de Băsescu va îngropa partidul care nici n-a apucat să se nască bine. Dacă domnul Eugen Tomac îşi asumă funcţia de tonomat, alimentat cu "fise", a se citi idei şi abordări, interese şi resentimente, de la Cotroceni, este treaba domniei sale. Dar va îngropa şi speranţa că în România poate să se afirme o nouă generaţie de politicieni. Dacă cineva vrea să voteze dreapta băsistă, alege PDL, care măcar e originalul, nu PMP, o copie, o aceeaşi Mărie cu altă pălărie", afirmă Vulpescu, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Social-democratul îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că este principalul factor de blocaj în ceea ce priveşte continuarea procedurilor la CFR Marfă. 

"Ceea ce trebuie să realizeze domnul Tomac este că privatizarea CFR Marfă se află pe masa lui Traian Băsescu, iar acesta refuză să-şi asume responsabilitatea şi să trateze acest subiect cu transparenţă. Este un sofism ieftin acela că în CSAT nu se aprobă contracte de privatizare. Atâta timp cât s-a discutat privatizarea CFR Marfă, se discută tot procesul, inclusiv contractul, care finalizează procesul. Numai în comunism existau carne şi unt în principiu; acum nu există privatizare în principiu. Este un proces concret, şi dacă CFR Marfă are o dimensiune strategică, ce ţine de interesul naţional, şi contractul trebuie să facă obiectul atenţiei CSAT. Asta dacă toată această dezbatere vrea să aibă o logică şi o finalitate. Prin piedicile pe care le pune şi prin refuzul său de a prezenta informaţiile cu care se laudă că le-ar deţine, preşedintele este principalul factor de blocaj pentru continuarea procedurilor", spune deputatul PSD. 

El subliniază că în cazul în care Tomac se va adresa Parchetului General în cazul CFR Marfă ar trebui să dea şi el explicaţii cu privire la neregulile sesizate de Curtea de Conturi în cheltuirea banilor publici. 

"Iar dacă tot ia drumul Parchetului General, domnul Tomac poate dă şi ceva explicaţii despre neregulile în cheltuirea banului public, petrecute atunci când ocupa o poziţie guvernamentală, nereguli pe care i le impută Curtea de Conturi a României. Oricum, a muta lupta politică în curtea justiţiei este un semn de neputinţă şi de lipsă de argumente. Aşteptăm de la domnul Tomac, şi de la şeful său de la Cotroceni, domnul Traian Băsescu, seriozitate în abordarea acestui subiect, şi responsabilitate în abordarea unui proces care nu poate fi doar un pretext pentru a-l ataca pe premier. Sunt în joc sute de milioane de euro, dar mai ales mii de locuri de muncă şi viaţa a zeci de mii de români", declară deputatul Ionuţ Vulpescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 aug, 2013
isul
Inerpetarea dlui. Vulpescu
Este complet ,croita,pentru a dezinforma.C.S.A.T.-ul avizeaza o privatizare daca prezinta interes strategic.Infloriturile enuntate ulterior revin categoric celui ce participa efectiv la negocieri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ