Zborul MH370: Un al doilea fragment de avion a fost găsit pe insula Reunion

| 02 aug, 15:12

Un al doilea fragment de avion, o uşă, a fost găsit pe insula Reunion, unde în urmă cu câteva zile a fost descoperit un alt fragment dintr-un avion Boeing 777.

Malaysia cere ajutorul teritoriilor din apropierea insulei pe care a fost găsit un fragment despre care indiciile arată că ar proveni din avionul care asigura zborul MH370, dat dispărut anul trecut, să extindă zona de căutare a fragmentelor aeronavei

Ministrul Transporturilor Liow Tiong Lai a declarat duminică, citat într-un comunicat, că Departamentul Aviaţiei Civile cere acestor autorităţi să le permită experţilor "să facă analize mai profunde în cazul în care pe uscat ajung alte fragmente, care să ne ofere indicii suplimentare despre aeronava dispărută".

Fragmentul de aripă găsit miercuri pe Insula Reunion a fost verificat de către autorităţile franceze şi alţii, inclusiv Boeing, care au confirmat că provine de la un avion de tip Boeing 777, se mai arată în comunicat. Avionul Boeing 777 care efectua zborul MH370 este singurul dat dispărut.

Site-ul foxnews.com citează Sky News, care a anunţat că fragmentul a fost descoperit într-o altă zonă decât cea în care a fost găsit fragmentul identificat ca fiind un "flaperon" de Boeing 777, respectiv un flaps de pe aripile unui avion pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

Fragmentul de avion descoperit săptămâna aceasta pe o plajă din Réunion a fost adus cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, la Paris, sâmbătă dimineaţa, de unde urma să fie trimis la Toulouse pentru a fi expertizat.

Fragmentul de fuselaj găsit pe Insula Reunion este al unui avion Boeing 777, cel mai probabil al aeronavei malaysiene dispărute în martie 2014, a declarat, vineri, Abdul Aziz Kaprawi, adjunctul ministrului malaysian al Transporturilor.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, urma să fie transportat rutier, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri.

Bucăţi dintr-o valiză maro, găsite joi în apropierea fragmentului de epavă, vor fi, de asemenea, expertizate într-un laborator al jandarmeriei situat în apropiere de Paris, potrivit Parchetului din Paris.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ