Zeci de mii de români au fost de Rusalii pe litoral. Află cât cheltuiește un român, în weekend, la mare

| 02 iun, 12:05

Aproximativ 45.000 de turişti români şi-au petrecut vacanţa de Rusalii în staţiunile de pe litoral şi au cheltuit aproximativ 6 milioane de euro. Asta înseamnă că un român a cheltuit, în medie, 135 de euro pentru acest mini-sejur.

Faţă de anul trecut, numărul de turişti care au petrecut vacanţa de Rusalii pe litoral a fost de 35.000, în timp ce în 2013 au fost 30.000 de români în staţiunile de la Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, statul nu s-a implicat în deschiderea sezonului şi nici asociaţiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turiştilor, iar meritul pentru succesul începutului de sezon se datorează exclusiv hotelierilor.

"În acest an, sărbătoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral. Acum au sosit la mare adevăraţii turişti de litoral, care au venit pentru soare şi mare, spre deosebire de minivacanţa de 1 Mai, când cei mai mulţi români au ajuns la mare pentru cluburi", se arată în comunicatul FPTR.

Cea mai aglomerată staţiune a fost Mamaia, dar şi în zona de sud a litoralului în hoteluri şi pensiuni s-au cazat aproximativ 5.000 de turişti, care au preferat liniştea şi verdeaţa.

Cele mai căutate au fost hotelurile renovate, care au făcut investiţii, care arată bine şi care au facut promoţii în această perioadă.

 

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni: Vara debutează cu temperaturi caniculare

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ