Zgonea, despre USL: putem evita spălatul rufelor în public

| 18 dec, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că majoritatea celor care au participat la şedinţa USL de marţi seara au ajuns la concluzia că problemele din interiorul Uniunii reprezintă "o sincopă de etapă şi pot fi găsite soluţii pentru a evita spălatul rufelor în public".

"Ceea ce pot să vă spun este că şi eu, şi Victor Ponta, şi echipa, majoritatea celor care au fost la masă am spus acelaşi lucru: este o sincopă de etapă şi putem să găsim întotdeauna soluţii pentru a evita spălatul rufelor în public", a afirmat Zgonea la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a mai spus că întâlnirea a avut loc în biroul lui Daniel Chiţoiu, care a spus că USL va avea astfel de sincope întotdeauna, mai ales că 2014 este un an foarte dificil din punct de vedere politic.

"Am discutat despre aceste lucruri şi chiar Daniel Chiţoiu, care este un om extraordinar şi pe care îl apreciez foarte mult, a spus că USL va avea astfel de sincope, întotdeauna va avea, mai ales că 2014 este un an foarte puternic din punct de vedere emoţional, politizat, iar atacurile vor fi suficient de puternice. Aţi văzut din nou, ca şi în 2001-2004, preşedintele Traian Băsescu s-a erijat în liderul opoziţiei, va face aceeaşi opoziţie, va bloca cum blochează legea referendumului, legea bugetului, nu va conta sub nicio formă ce se întâmplă cu societatea românească, ce am făcut noi în ultimul an în 2013, şi va fi un joc politic pe viaţă şi pe moarte, pentru europarlamentare şi pentru prezidenţiale. Că de fapt şi noi, şi liberalii, şi conservatorii ne batem de zece ani să câştigăm preşedinţia"
, a susţinut preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea a mai spus că liderii USL vor rămâne uniţi.

"Cred că da, pentru că îi uneşte votul din decembrie şi din iunie anul trecut, îi uneşte obligaţia de a guverna România aşa cum au dorit, şi România pe care au promis că o vor face, o Românie în care putem să trăim fără să ne fie frică de nimic şi fără să fim călcaţi în picioare. Şi asta este România pe care vrem să o construim. Demnă în afară şi înăuntru să putem să creăm ceea ce am promis şi nu s-a întâmplat în ultimii ani, să creăm locuri de muncă şi să fie un buget mai bun şi mai înfloritor pentru sănătate şi pentru învăţământ", a spus Zgonea.

Întrebat cum vede sincopele din USL, în calitate de lider al PSD, în condiţiile în care Dan Voiculescu mediază acest conflict, el a spus că întâlnirea dintre Crin Antonescu şi Dan Voiculescu a fost una normală.

'Te mai înţepi, aţi văzut că şi eu mă mai înţep cu domnul Antonescu, dar prieteneşte, eu în anul 2014 nu mai candidez la nicio funcţie. Din punctul meu de vedere trebuie să fim foarte atenţi, a fost un atac la Daniel Constantin şi la Partidul Conservator acum câteva săptămâni, presa l-a prezentat, s-a calmat. Întotdeauna vor fi reacţii emoţionale, e păcat că ele sunt înainte de Crăciun.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut, miercuri, la sediul USL, o întâlnire cu preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, potrivit unor surse liberale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ