Zi decisivă pentru Ion Iliescu. Azi află dacă va fi urmărit penal în dosarul Mineriadei

| 18 feb, 09:13

Judecătorii instanţei supreme decid miercuri dacă fostul preşedinte al României Ion Iliescu va fi urmărit penal în dosarul Mineriadei.

O victimă a evenimentelor din 1990 cere redeschiderea anchetei în cazul mai multor persoane, pentru propagandă pentru război, genocid, tratamente inumane şi complicitate la tortură.

Mai exact, Înalta Curte de Casaţie şi justiţie va decide dacă procurorii pot începe din nou anchetarea lui Ion Iliescu, pentru evenimentele din 1990, legate de Mineriada din 13-15 iunie.

Judecătorii ar urma astfel să stabilească dacă Ion Iliescu se face vinovat de chemarea minerilor la Bucureşti. Minerii au ucis atunci şase manifestanţi şi au rănit câteva sute, potrivit datelor oficiale.

De altfel, fostul preşedinte a fost acuzat în anul 2006 de omor calificat şi omor deosebit de grav, dar şi de complicitate la tortură.

Trei ani mai târziu, însă, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ