Autostrada Orăştie-Sibiu. Trei tronsoane în lungime de 63 de kilometri, inaugurate de Ponta

| 19 dec, 2013

Şoferii care circulă pe DN1 pe traseul Orăştie - Sibiu vor avea începând de joi, 19 octombrie, cale liberă pe cei 63 de kilometri ai autostrăzii. Premierul Victor Ponta inaugurează trei tronsoane ale acestei autostrăzi, două în Alba şi unul în Sibiu. Tot joi se va deschide circulaţia pe un lot al Autostrăzii Lugoj - Deva.

Pe lângă premierul Victor Ponta, le evenimente va fi prezent şi ministrul delegat Dan Şova. Turul inaugural va începe în jurul orei 10.00 în comuna Racoviţa din judeţul Sibiu, unde premierul Ponta va porni o nouă hidrocentrală pe Olt, de putere mare şi care va spori cu zece procente capacitatea de producţie a energiei electrice de către Hidroelectrica. Ceremonialul va fi reluat în municipiul Sibiu la inaugurarea lotului IV al A1 dintre Sibiu şi Sălişte şi apoi, în jurul orelor 14.00, şi la Sebeş, unde Ponta şi Şova vor face prima tură pe tronsoanele 1 şi 2 ale Autostrăzii Orăştie – Sibiu.

În Alba, inaugurarea se va desfăşura în zona Vinţişoara, unde se conectează primele două tronsoane ale autostrăzii Orăştie - Sibiu. Tot joi, în jurul amiezii, pe loturile de autostradă ce vor fi inaugurate este anunţat un inedit protest organizat la niţiativa comunităţii online forum.peundemerg.ro, în legătură cu lipsa sectoarelor de autostradă din România şi de decizia guvernului de a investi în realizarea autostrăzii Sibiu – Braşov, în defavoarea tronsonului Sibiu – Piteşti. Sunt aşteptaţi sute de şoferi din mai multe judeţe.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ