ECONOMICA.NET: România are 600 km de autostradă. Cât am construit într-un sfert de secol

| 21 dec, 2013

România are 600 km de autostradă, odată cu inaugurarea ultimelor trei tronsoane dintre Sibiu și Orăștie, potrivit unui calcul făcut de ECONOMICA.NET. Tototdată, site-ul de știri a calculat că în țara noastră s-au construit 500 km de autostradă în ultimii 24 de ani.

În 1990, România avea 113 kilometri de autostradă pe două tronsoane, între Bucureşti şi Piteşti şi între Feteşti şi Cernavodă. Zece ani mai târziu, situație era neschimbată. Peste alţi 10 ani, în anul 2010, România avea 350 de kilometri de autostradă, potrivit celor mai noi date ale Eurostat, serviciul de statistică al Comisiei Europene. La final de 2013, Români a ajuns la 600 de kilometri de autostradă.

Pentru a urmări evoluția construcției de autostrăzi în România, dar și pentru a vedea în ce ritm au construit alții, vedeți în materialul Economica.net.

Tag-uri: autostradă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ