Adrian Năstase, despre Ponta: Cred că ar trebui să se gândească foarte serios la turul al doilea

| 13 oct, 2014

Fostul premier Adrian Năstase consideră că Victor Ponta este 'bine plasat' pentru turul I al prezidenţialelor, adăugând că acesta 'ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea'.

Alegeri prezidenţiale 2014. "Cred că la acest moment este bine plasat pentru turul unu, cred că ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea', a spus luni seară, Adrian Năstase, la finalul lansării volumului 'Destinul unui om de stânga. Amintiri', semnat de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.

Fostul premier PSD şi candidat la prezidenţialele din 2004 a arătat că urmăreşte 'cu atenţie ce se întâmplă' şi a apreciat că Victor Ponta are argumentul 'capacităţii de a lua decizii', dar şi 'handicapul guvernării, care creează nemulţumire'.

"Urmăresc cu atenţie ce se întâmplă. Sigur, bănuiesc că, până la urmă toţi românii sunt interesaţi să afle care sunt ofertele electorale. Evident, cred că eu sunt subiectiv. Cred că Victor Ponta are o campanie electorală foarte bună, în sensul că este foarte dinamică, cu foarte multe ţinte, care, sigur, au şi o componentă guvernamentală. Dar, până la urmă, în perioada aceasta, aspectele de ideologie par să fi pierdut din valoare, din păcate, oamenii se uită la chestiunile concrete, la măsuri. Şi are acest argument al capacităţii de a lua decizii. Sigur, în acelaşi timp, are şi handicapul guvernării, care creează nemulţumire. Deci, cred că campania din punctul său de vedere merge bine', a spus Năstase, menţionând că 'poate ar fi şi unele lucruri de spus, dar nu vreau să comentez public ceea ce ar putea să fie doar o părere subiectivă'.

'Nu voi comenta lucrurile acestea. Sunt importante, fără îndoială, strategia este importantă, mesajele, mesajele către nehotărâţi, eventuale alianţe. Unele au început să se vadă', a adăugat fostul premier.

El consideră însă că 'până la urmă, va conta votul majoritar pentru revenirea la normalitate'.

'Până la urmă, va conta votul majoritar pentru revenirea la normalitate, pentru stabilitate economică, pentru încredere internă, pentru această idee de unire, reconciliere i-au spus alţii înainte', a subliniat Năstase.

Răspunzând unei întrebări, fostul premier a menţionat că, după părerea sa, prin mesajul de unire al lui Victor Ponta, se poate da un mesaj de solidaritate.

'După părerea mea, ideea de unire a plecat de la faptul că în timpul mandatului prezidenţial viitor se vor sărbători 100 de ani de la Unirea de la 1918. În felul acesta, sărbătorind cei 100 de ani de la Alba Iulia, poţi să dai un mesaj pentru a reîntări, până la urmă, nevoia de unitate, nu numai de unire, nevoia de solidaritate în faţa destinului pe care, teoretic, ar trebui să-l privim cu mai multă solidaritate', a spus el.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ