ADRIAN NĂSTASE, dispută cu MARIAN OPRIŞAN: Încearcă să arunce gunoiul sub preşul baronilor locali

| 21 ian, 12:59

Adrian Năstase, fost premier și lider al PSD, îi oferă, într-o postare pe blogul personal, o replică acidă președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, după ce acesta a precizat în ce condiții mai poate rămâne Victor Ponta președinte al social-democraților.

Marian Oprișan, vicepreședintele PSD și președinte al CJ Vrancea, susține, potrivit stiripesurse.ro, că Victor Ponta poate rămâne președintele social-democraților doar dacă renunță să se mai comporte ca Adrian Năstase, considerând că "Se încearcă tema centrului imaculat care nu e pozitivă pentru PSD".

În opinia lui Marian Oprișan, încercarea PSD de a transfera răspunderea pentru pierderea alegerilor prezidențiale pe umerii primarilor și președinților de CJ este o greșeală fundamentală.

Adrian Năstase a replicat, miercuri, susținând într-o postare pe blogul personal, că teoria "centrului imaculat" de care este convins Marian Oprișan este o inepție și că această strategie nu a existat. În plus, fostul premier formulează într-un post-scriptum și un reproș la adresa colegilor de partid, care le-ar fi fost de folos la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a anului trecut.

Citeşte şi: Oprişan: Ponta poate rămâne preşedintele PSD doar dacă nu se mai comportă ca Adrian Năstase

"Din timp in timp, Marian Oprisan relansează teoria "centrului imaculat", o formulă de culpabilizare a conducerii PSD care ar incerca să arunce "gunoiul" sub presul "baronilor" locali. Formula asta e o ineptie. Orice conducător stie că rezultatul final depinde de rezultatele insumate in judete si de perceptia generală, rezultată atat din imaginea de la "centru", cât si de cea din teritoriu. Fără să comentez mai mult, reamintesc ce am scris in volumul "Cele Două Românii", volum pe care l-am lansat anul trecut:

Unii dintre "baronii locali" ai PSD au lansat ideea existenței unei strategii pe care aș fi folosit-o și care ar fi încercat să "centrifugheze" acuzațiile de tot felul, dinspre "centru" spre teritoriu. Această teorie, amintită, în special de Marian Oprișan, pornea de la ideea că pentru a asigura un "centru imaculat" trebuia făcut un transfer de acuzații spre teritoriu.

Probabil că Marian Oprișan este convins de existența acestei strategii. Eu, nu, pentru că nu am aflat de ea decât după alegeri, de la el. Nici nu avea sens. Problema lui Mischie, Bebe Ivanovici, Savu, Vanghelie, Oprișan – cel puțin cele de imagine – erau reale, nu erau inventate. Spre exemplu, nu "Centrul" distribuie casete cu jurnaliste dezbrăcate în Vrancea. În al doilea rând, problemele de imagine generate, să spunem de Mischie sau de Vanghelie, la vremea aceea, nu erau în primul rând, în județul sau în sectorul lor, ci în alte zone ale țării (în Ardeal, de exemplu). De aceea a fost nevoie să luăm anumite decizii. Prea puține și prea târziu.

La nivel central aveam problemele noastre dar pe care le-am rezolvat, cum și când am putut – de la Hildegard Puwak la Beuran, Șerban Mihăilescu, prin diverse remanieri sau restructurări de guvern.

Dacă însă această teorie îl ajută pe Oprișan să-și explice existența, în continuare, a dosarelor sale din justiție (după 10 ani), nu vreau să-l împiedic.

Poate însă că dacă în turul al doilea la prezidențiale (in 2004, n.b.) și el și alți lideri locali ai PSD nu ar fi oprit motoarele (din comoditate, sper), poate că multe din abuzurile făcute de echipele lui Băsescu împortiva adversarilor săi nu ar fi avut loc." (pag. 453-454)

PS Volumul "Cele Două Românii" se găseste in librăriile din Bucuresti. Am sperat că el va fi citit – măcar de unii dintre colegii mei – inainte de alegerile de la sfârsitul anului trecut", a scris Adrian Năstase.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ