Alina Bica a fost suspendată din magistratură. Cine va fi noul şef DIICOT

| 24 noi, 2014

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni suspendarea Alinei Bica din funcţia de procuror-magistrat şi încetarea activităţii la DIICOT, după ce aceasta a fost arestată preventiv.

'Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea definitivă a cauzei, a Alinei Bica, ca urmare a arestării preventive şi de asemenea Secţia pentru procurori a decis încetarea la DIICOT a activităţii Alinei Bica, la cererea ei şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv decembrie 2004', a declarat luni Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte al CSM.

Muscalu a mai anunţat că Ministerul Justiţiei a solicitat vineri CSM un aviz pentru demararea procedurilor de suspendare a Alinei Bica din funcţia de procuror şef al DIICOT, însă CSM nu a luat în discuţie această solicitare, deoarece numai preşedintele României trebuie să se pronunţe în acest caz.

Pe perioada suspendării, Alina Bica nu mai este magistrat şi nu îşi poate desfăşura activitatea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar dacă va fi condamnată definitiv, atunci ea va fi exclusă din magistratură.

Alina Bica şi-a depus demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT şi procuror DIICOT, după ce a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unui teren în Capitală.

Până la numirea unui nou procuror şef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurată de Elena Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct. (foto)

Alina Bica a fost numită în fruntea DIICOT în mai 2013, ea fiind propusă de premierul Victor Ponta, care îndeplinea atunci şi funcţia de ministru interimar al Justiţiei, primind şi aviz favorabil din partea CSM.

Anterior, ea a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unor parchete, dar şi la Ministerul Justiţiei, unde a fost secretar de stat în perioada ianuarie 2009 - mai 2012.

Alina Bica a fost reţinută joi seara de DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Acuzaţiile se referă la perioada când Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiţiei, unde ocupa funcţia de secretar de stat.

În această calitate, Alina Bica şi ceilalţi membrii ai Comisiei au acceptat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

Traian Băsescu a RĂBUFNIT! Adevărul despre SCANDALUL ce cutremură justiţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ