Băsescu, la un pas să intre la ZDUP? Scenariul lui Cristian Tudor Popescu

| 23 noi, 2014

Cristian Tudor Popescu scrie în cel mai nou editorial Gandul.info despre rolul pe care îl joacă Traian Băsescu în cel mai mare dosar de corupţie care a cutremurat efectiv justiţia din România. Arestarea Alinei Bică, şefa DIICOT, "acoperă" implicarea unor personaje foarte apropiate preşedintelui Băsescu, Elena Udrea şi Dorin Cocoş.

”Dacă-mi doresc ceva în legătură cu T. Băsescu este să nu-l mai văd la pupitrul Cotrocenilor, căci îmi vin în cap scenetele de manipulare jucate acolo ca să-i bage pe înapoiaţii mintal sub pulpana Elenei Udrea.

Nu ţin să ajungă în puşcărie, cum va hotărî Justiţia, aşa să fie, dar să-şi facă numerele în vreun talk-show tv, cu sabia ratingului la ceafă, n-ar fi rău.

„Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare: parteneriatul cu SUA, prezenţa în UE şi NATO, credibilitatea dobândită în mod deosebit în NATO” a zis dl. Băsescu la validarea de către CCR a noului preşedinte, Klaus Iohannis.

Mai lipsea să spună că ne lasă destul aer de respirat. În 2004, când a ajuns dl. Băsescu preşedinte, România era în NATO de doi ani, iar aderarea la UE, practic rezolvată. Parteneriatul strategic cu SUA datează hăt din 1997.

Citeşte şi: Cristoiu, ipoteză cutremurătoare pentru Băsescu. Ce se ascunde în spatele dosarului Alinei Bica

Ceva a lăsat totuşi T. Băsescu ca preşedinte: Justiţia. O Justiţie cândva paralizată, aflată în scaunul cu rotile înainte de 2004, care acum e în picioare şi bate pe la uşile mulţilor guşaţi, îngrăşaţi cu miliarde de euro din banii statului, făcându-i să experimenteze un sentiment folositor: frica. Niciunul dintre cei ce îi vor urma la Cotroceni lui T. Băsescu nu mai poate opri maşinăria legii, care nu iartă pe nimeni.

Nici chiar pe şefa FBI de România, adică DIICOT. O probă de bună funcţionare a unui organism statal este capacitatea de a-şi identifica şi autoopera propriile tumori, chiar când sunt la cap. Carevasăzică, potrivit procurorilor DNA, femeia Bica, Alina pe numele mic, conducătoarea operaţiunilor de luptă împotriva crimei organizate şi terorismului, a răşluit de la statul român 60 milioane de euro, în beneficiul guşatului Stelian „Stelu” Gheorghe.

Cu cine era înhăitat numitul Stelu? Cu d-na Udrea şi fosta ei jumătate, Dorin Cocoş, care şi-a luat partea lui de caşcaval, vreo 10 milioane de euro, alea de care soţioara Elena zice că nu ştia nimic.

Sau altele.

Cu cine s-a dus la Paris, la hiperhotelul „Le Bristol”, ca să stea într-un apartament de 1.700 euro pe noapte, şi să spargă alte mii de euro la shopping, bugetara antitero Bica? Cu sora ei de poşetă, Elena Udrea.

Şi uite-aşa se vede cuibul şopârlelor care au trecut ani în şir prin toate urechile de ac fără să-şi lase măcar coada. Sub mandatul cui? Al anticoruptului Băsescu.

Căci din asta se compune, paradoxal, moştenirea lui Băsescu: de-o parte Justiţia funcţională, de cealaltă, famiglia Udrea şi alte personaje care ar putea sta acum dimineaţa cu urechea ciulită la uşă şi periuţa de dinţi împachetată, cum ar fi Videanu, Falcă, Berceanu, Olteanu, Roberta Anastase & comp.

Cred că, pentru a legaliza definitiv această moştenire, mai lipseşte ca, după 21 decembrie, dl. Băsescu să răspundă la nişte întrebări, şi nu la televizor, puse de un procuror.”, scrie CTP pe gandul.info.

Citeşte şi: Sorin Roșca Stănescu: Alina Bica și Laura Codruța Kovesi s-au BĂTUT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

29 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 dec, 2014
Pintea
Dreptatea batranului
In tinerete un batran mi-a spus.Tinere in fata trenului si a imbecililor
sa nu stai,sa te dai la oparte.Si cum CTP nu este tren,eu ma dau la o parte.
28 dec, 2014
Independent
Lucru de acasa
Locuri de munca extrem de serioase!
Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar!
Detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
02 dec, 2014
Francisc Portik
Este tot mai evident ca fostii comunisti CTP si I.Cristoiu imbatranesc urat si devin din ce in ce mai penibili!Daca ei cred ca T.Basescu va fi bagat in puscarie pentru faptele unor apropiati,indiferent cum se numesc ei,inseamna ca nu cunosc legile tarii si dezinformeaza populatia naiva care asteapta cu sufletul la gura sa-l vada pe presedinte in zeghe! Eu sunt curios cum vor motiva stresatii varanului esecul tuturor actiunilor intreprinse pentru mazilirea lui T.Basescu,in fata naivilor care au crezut in toate falsurile prezentate pe post?? Ura viscerala a CTP-ului este explicabila fiindca a fost lovit acolo unde il doare mai mult; in orgoliul nemasurat!!
11 dec, 2014
grisa
Nu stiu cui ii vor zornaii mai repede catusele pe la urechi ... "Impiedicarea votului se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani". Ce ziceti ? Latrinistii se dau de ceasul mortii sa-si ia revansa fata de cel ce i-a dovedit de fiecare data.
14 dec, 2014
Angela Maria
Nu-i vorba de apropiati
dl. CTP nu insinueaza ca ar putea fi arestat pentru faptele apropiatilor, insinueaza ca ar putea sa fi primit ceva foloase de la acestia...
28 noi, 2014
Ciprian Birtea
România de 2 ani membră NATO în 2004?
Cred că CTP-ul are probleme de memorie: România a aderat la NATO la 29 martie 2004, deci era în NATO de doar câteva luni când a câștigat Băsescu primul mandat, în toamna lui 2004, nu de 2 ani!
25 noi, 2014
terente
terente
sa i o suge ti lui basescu toti po po narii care commenteaza p'aici!!!
27 noi, 2014
ilie de la primarie
pai date tu laoparte,ca nu au loc de tine,PMPsti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ