Băsescu: Denunţul a dobândit valoare de probă. E un zel al şefilor de instituţii pentru a obţine un nou mandat

| 06 apr, 20:18

Fostul preşedinte Traian Băsescu a caracterizat modul în care se face justiţie acum în România ca având elemente incorecte.

Băsescu a afirmat că denunţul a dobândit valoare de probă, ceea ce nu e normal. El a mai afirmat că moda arestărilor a început la terminarea mandatului său şi că motivul ar fi pentru că e un zel al şefilor de la diferite insituţii pentru a mai dobândi un nou mandat.

“Denunţul a dobândit valoare de probă. Este aproape probă. Eu nu am militat pentru acest tip de justiţie. Codurile intraseră în vigoare la 1 ianuarie. Ştiţi cum văd eu omul care e dus la arestare, ca o muscă care are toată greutatea instituţiilor pe el. Un inculpat care are pe cap procurori, SRI, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce şanse mai are omul ăsta? Nu exclud posibilitatea unor condamnări nedrepte. Nu la toţi e valabil. La Şova, care a distrus probe nu e. Sau la Vâlcov, când sunt găsite tablourile, nu mai ai ce face. Dar arestările care au ca obiectiv obţinerea mărturisirii încalcă drepturile omului şi dreptul la demnitate”, a spus Băsescu.

Citeste si: SPECTACULOS! Cum îl scapă Traian Băsescu pe ginerele său de dosarul de şantaj

El a mai afirmat că acest stil juridic a început la finalul mandatului său. “Pe timpul meu nu se întâmpla acest lucru, nu se bazau pe denunţuri. Moda arestărilor a început la terminarea mandatului meu. E şi un zel al şefilor de la diferite insituţii pentru a mai dobândi un nou mandat. Nu atac justiţia. Eu am găsit o justiţie care era călărită de politicieni, am lăsat-o cu procurorii călare. Dar s-o facă cu legea în mână. În condiţiile în care un om e ţinut în arest până face declaraţii, aceasta e tortură”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte a ţinut să sublinieze că nu se referă la cazul Elenei Udrea, ci la modul în care se face justiţie acum.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ