Băsescu implicat într-o nouă afacere suspectă. Preşedintele a şters urma a 280 de mii de dolari

| 29 iul, 2014

Potrivit afirmaţiilor lui Ciuvică, Traian Băsescu nu poate justifica suma de 280.000 de dolari, suma pe care preşedintele a folosit-o în anul 2002 pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, în condiţiile în care acesta a susţinut mereu faptul că banii au provenit din vânzarea unui teren către Costel Căşuneanu.

Problemele de corupţie par să se ţină scai de familia Băsescu. După afacerea Nana, arestarea lui Mircea Băsescu în dosarul Bercea, urmărirea penală a ginerelui preşedintelui României, un caz mai vechi de spălare de bani revine în atenţia publică, provocându-i noi dureri de cap lui Traian Băsescu.

Având deja la activ un dosar pentru spălare de bani, Traian Băsescu a respirat uşurat în anul 2005, atunci când dosarul a fost clasat, invocându-se la acea vreme lipsa probelor, dar şi imunitatea preşedintelui, care în acel moment tocmai îşi începea primul mandat la Cotroceni.

Citeşte şi: Parchetul General, ANCHETĂ în CAZUL NANA

Cu toate acestea, o nouă plângere depusă la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor ar putea duce la redeschiderea acestui dosar. Plângerea a fost depusă luni de către preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică.

Potrivit afirmaţiilor lui Ciuvică, Traian Băsescu nu poate justifica suma de 280.000 de dolari, suma pe care preşedintele a folosit-o în anul 2002 pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, în condiţiile în care acesta a susţinut mereu faptul că banii au provenit din vânzarea unui teren către Costel Căşuneanu.

În realitate însă, banii respectivi au fost transferaţi în contul Ioanei Băsescu, astfel că la momentul achiziţiei vilei din Otopeni, preşedintele nu deţinea suma de 280.000 de dolari nici în conturi, nici în numerar. În aceste condiţii, Traian Băsescu nu poate justifica banii folosiţi cumpărarea vilei.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre urmărirea penală a ginerelui său: Nu ştiu despre ce este vorba

Poate cel mai revoltător este faptul că dosarul lui Băsescu a fost clasat chiar în ianuarie 2005, în contextul în care legea după care funcţionează Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, cere ca un dosar să fie păstrat timp de 10 ani în cazul în care nu sunt dovezi suficiente pentru trimiterea lui spre Parchet.

Totodată, vânzarea terenului către Căşuneanu care ar fi trebuit să justifice suma folosită pentru cumpărarea vilei din Otopeni, ridică la rându-i multe semne de întrebare. Şi asta potrivit informaţiilor conform cărora, Costel Căşuneanu ar fi plătit de 5,5 ori mai mult pe teren decât preţul pe care Traian Băsescu l-a plătit pentru a cumpăra terenul.

Mai mult, suspiciunile de spălare de bani sunt alimentate de cei 110.000 de dolari pe care preşedintele i-ar fi depus în numerar la bancă în anul 2002.

Avem astfel din nou dovada faptului că justiţia “independentă” a lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să-l protejeze şi să închidă ochii la faptele de corupţie ale preşedintelui. Folosindu-se de funcţia sa, Traian Băsescu s-a folosit de justiţie, punându-se mereu la adăpost dar în acelaşi timp transformând-o în armă politică, îndreptată către adversarii săi.

De aceea este important ca în această toamnă să schimbăm nu doar preşedintele, ci şi modelul prezidenţial pe care acesta îl va imprima României în următorii ani. Istoria ultimilor ani a demonstrat că modelul actual a fost unul profund greşit, şi în acelaşi, extrem de păgubos pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
maia
Izaura lucreaza pe toate site-urile ? Cu plata la fel ca si autorul? Multi, rai si doar cu barfa in batz.
29 iul, 2014
IZAURA
PIRATUL DEFUNCT
AŞA NE TREBUIE DACĂ AM VRUT ŞMENAR LA COTROCENI ....LUAL-AR NAIBA SĂ-L IA CĂ A RUINAT ŢARA ASTA .....
29 iul, 2014
Av.Abraham Antidrog
"Avem astfel din nou dovada faptului................."
cred ca "dovada "asta a ta este minunata pentru o plangere penala...
se rezolva repede...arati doar dovada
29 iul, 2014
Gabriel
ziaristi adevarati
beton articol scris de un ziarist adevarat.....Stefan ionescu care se inspira din Ciuvica-al doilea mare mincinos al tarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ