Călin Popescu-Tăriceanu: Cel mai puternic contracandidat este Victor Ponta

| 22 sep, 2014

Liderul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte al Senatului, este de părere că cel mai puternic contracandidat din cursa prezidenţială va fi premierul Victor Ponta.

"În momentul de faţă, sondajele par să îl indice în postura de favorit pentru turul întâi pe Victor Ponta şi el beneficiază de o serie de atuuri, pe lângă cele ale structurilor, faptul de a fi prim-ministru în funcţie îţi oferă un avantaj clar în această cursă, deci eu cred că acesta va fi cel mai puternic contracandidat', a spus luni Tăriceanu, după ce şi-a depus candidatura la prezidenţiale.

El s-a referit şi la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. 'Depinde şi de performanţa celorlalţi, fără îndoială, dar, cel mai probabil, aş spune că peste 20 de procente adunate vor fi suficiente, corelate cu evoluţiile celorlalţi contracandidaţi, ca să intri în turul doi', a precizat Tăriceanu.

În altă ordine de idei, el a opinat că şeful statului, Traian Băsescu, dispreţuieşte legea când o susţine la alegerile prezidenţiale pe Elena Udrea, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus candidatura la BEC pentru alegerile prezidenţiale

'Ceea ce este însă preocupant şi deranjant, şi mai mult decât deranjant, ilegal, este modul în care actualul preşedinte se comportă în dispreţul Constituţiei şi al legilor care, în mod normal, îl obligă la o atitudine neutră şi echidistantă faţă de toţi actorii politici, iar prin ceea ce face ne dovedeşte că, zi de zi, încalcă Constituţia', a spus liderul PLR.

El a menţionat că, dacă PLR nu va fi înregistrat la tribunal, se bazează pe faptul că va fi respectată legislaţia. 'Nu se poate spune că este un lucru care să nu conteze, dar mă bazez pe faptul că aceia care sunt membri în secţiile de votare (...) vor respecta legislaţia şi corectitudinea. Totuşi, la 24 de ani de democraţie, ar fi dezonorant pentru România să asistăm la fraude în alegeri, cum se întâmplă în ţările din lumea a treia', a adăugat Tăriceanu.

Liderul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte al Senatului, şi-a depus luni, la Biroul Electoral Central (BEC), dosarul de înregistrare a candidaturii la funcţia de preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ