Pentru Pleșu, 10 ani în slujba lui Băsescu atârnă mai greu ca cei 7 ani de acasă

| 22 sep, 2014

După ce s-a compromis prin atacuri propagandistice dedicate mereu primului-ministru Victor Ponta, neobișnuite ca stil și nivel pentru un intelectual de talia lui, Andrei Pleșu insistă să rămână în vizorul opiniei publice printr-un revoltător atac la adresa faimosului actor Radu Beligan.

Deși îl numește chiar din titlu ”maestre” și reamintește încă din deschiderea articolului atât diferența notabilă de vârstă, cât și admirația proprie pentru meritele artistice ale unuia din ultimii reprezentanți ai ”generației de aur”, Andrei Pleșu nu se sfiește în cele ce urmează să-l urecheze strașnic pe distinsul senior pentru îndrăzneala acestuia de a-și fi exprimat public sprijinul pentru candidatura primului-ministru Victor Ponta. ”Ofensa” care i-a căzut atât de greu la stomac fostului ministru al Culturii nu este nici singulară și nici ieșită din tiparul uzual al unor astfel de mesaje. În condițiile în care Victor Ponta este la ora actuală singura alternativă politică viabilă la regimul Băsescu, nu este deloc surprinzător că seniorul Beligan își exprimă speranțele și susținerea... În zona culturală mai sunt numeroși alți oameni de scenă sau de litere și-au exprimat de-a lungul timpului antipatia extremă față de Traian Băsescu. Să ne amintim doar de Draga Olteanu Matei, de Victor Rebengiuc sau, de ce nu, Mircea Diaconu – ajuns din spirit combativ până în forul legislativ european.

Citeşte şi: Mesajul lui Radu Beligan pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta

De ce nu ar avea domnul Beligan dreptul unei opțiuni politice publice, același în fond de acela de care se bucură din plin chiar domnul Pleșu? Cel puțin Radu Beligan afișează o evoluție constantă, în antiteză cu distinsul ”cenzor” Pleșu, care s-a contrat cu Băsescu pe subiectul propulsării Elenei Udrea în ierarhia Palatului Cotroceni, iar acum se complace în serviciul președintelui prin stilul propagandistic servil menționat în rândurile de mai sus? Din ceea ce scrie Pleșu rezultă doar că admirația sa ar avea un soi de valoare contractuală unilaterală: o dată ce-ai fost ”admirat” de Andrei Pleșu, chiar și la vârsta fragedă de 17 ani, ești dator să acționezi (sau să te abții) toată viața doar în sensurile dorite de acesta. Ne întrebăm dacă actorul Radu Beligan a intuit vreodată ce preț constrângător va avea de plătit mai târziu pentru admirația adolescentului Pleșu.

Radu Beligan nu i-a făcut nici servicii, nici favoruri lui Traian Băsescu și se subînțelege că nu a primit funcții sau alte avantaje din partea acestuia. Nu putem afirma același lucru și despre fostul culturnic băsist, Pleșu. De ce-l trage unul pe celălalt de urechi și nu exact invers, ne scapă... Probabil că, prin recenta sa implicare scandaloasă în lupta propagandistică, Pleșu a intrat deja într-o zonă de umbră și dispreț în care, dacă nu se insultă un actor de valoarea și vârsta lui Beligan, nu-l mai bagă nimeni în seamă... După zece ani în slujba mai mult sau mai puțin remunerată a lui Băsescu, este chiar o formă extremă de tupeu să dai lecții celor care gândesc altfel și să te erijezi într-un fel de agent de circulație care nu știe decât de prioritatea de dreapta și amendează samavolnic orice opinie venită dinspre stânga... Nu știm ce crede distinsul Radu Beligan, dar nouă ni se pare că prețul pierderii admirației unui astfel de personaj este fix pagubă-n ciuperci.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2014
Vasile Dumbrava
din articol
D-le C.Stan ! Sunteti tinar.Daca ati fi cunoscut,tov.din C C al PCR,deputati in MAN,turnatori mzerabili,lingai,nu ati lua apararea tov.Beligan.O lepra comunista,fara scrupule.O scirba.
22 sep, 2014
venit suplimentar
job part-time,toate judetele
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
22 sep, 2014
Porky
Pai e tipic celor cu buze groase si spalati pe creier, nu conteaza ca laba ala de ponta e hot, plagiaza, e umflat in kur si se crede mai tare ca ceausescu, tot basescu e devina. Pai ba tampitule poate Plesu e macoveist si nu basist, de unde stii tu cu cine voteaza? Si ma boule, chiar gunoaiele alea le-ai scos ca exemplu, diaconu si rebenciug, niste nesimtiti ordinari?
22 sep, 2014
cantautor
Cine este A. Plesu
Oamenii lui Pelesu pe banii altora. In rest de tradatori de tara numai de bine... http://www.catavencii.ro/discipolii-lui-plesu-scutul-intelectual-al-lui-basescu/
22 sep, 2014
Ion
Cine a fost Beligan
Stimabile Stan, comic vestit al ziaristicii , ia de aici :
Beligan a fost : 1. membru CC al PCR
2. deputat in MAN
3. turnator la securitate( scris in cartea alba a securitatii.) MAI VREI ??

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ