CÂŢI BANI SE FAC! Poliţia a pus sechestru pe 16 milioane de dolari ce aparţin firmelor de videochat

| 18 mar, 11:34

Poliţia Română a instituit sechestru asigurător asupra a peste 16.000.000 de dolari şi au ridicat 200.000 de euro în urma percheziţiilor efectuate marţi la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip "video chat", transmite Agerpres.

"La data de 17 martie, Poliţia Română a efectuat 93 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu activităţi de tip 'video chat'", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bani, lei şi valută, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unităţi de calcul, 32 de medii de stocare şi 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflaţi în conturile bancare ale persoanelor bănuite, în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum şi asupra a cinci locuinţe şi şase autoturisme.

"Nouă persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", se mai arată în comunicat.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legătură cu o societate de tip "off shore", care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informatii şi Protecţie Internă.

Activităţile se desfăşoară în patru dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ