Cu cine se aliază PNL: oamenii lui Băsescu ies de sub acoperire

| 24 iun, 2014

Arată-mi cu cine ții, ca să-ți spun cine ești, ar fi una din cele mai potrivite parafraze în prezent. Dictonul improvizat rămâne la fel de valabil în cazul alianței PNL cu PDL, dar mai ales din perspectiva recentelor luări de poziție din parte democrat-liberalilor conduși de Vasile Blaga, mai ales în contextul compromiterii definitive a președintelui Traian Băsescu în cazul scandalului Bercea Mondial.

Dosarul Băsescu Bercea. Dacă din partea lui Klaus Iohannis nu ne-a mirat solicitarea cu jumătate de gură a demisiei președintelui, am fi avut pretenții mult mai mari de la partenerul acestuia, Vasile Blaga. Pentru Iohannis compromiterea lui Traian Băsescu, prins în nisipurile mișcătoare ale mitei și legăturilor greu de admis cu lumea interlopă, a venit ca o gură de oxigen.Edilul Sibiului a primit un neașteptat timp de respiro, presa și opinia publică fiind repede orientate spre subiectul cu miză mai mare. Din acest punct de vedere, cum spuneam, nicio supriză, ne așteptam ca liderul interimar la PNL să toarne gaz pe foc, insistând (ca și Antonescu, pentru demisie). Că nici pentru fostul, nici pentru actualul lider al PNL această doleanță nu este una sinceră, e cu totul altă poveste.

Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea. Prietenii preşedintelui, băgaţi până la gât în combinaţii cu lumea interlopă

Mircea Băsescu arestat. Mai importantă ni se pare reacția lui Vasile Blaga, secondat de Monica Macovei, Boc și mulți alții. Ca lideri ai unui partid mereu disputat cu Băsescu, ne-am fi așteptat din partea lor să se ralieze opiniei liberale și să ceară asumarea răspunderii președintelui care se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză de imagine prezidențială din 1989 încoace. Bine, nu ne-am fi mirat ca Vasile Blaga să dea dovadă de lipsă de reacție, ca și până acum, adoptând cunoscuta tactică a capului plecat în fața insultelor lui Traian Băsescu... Cu atât mai suprinzătoare a fost ralierea lui Blaga la corul propagandiștilor președintelui, aflați de câteva zile în stare de profundă neliniște și alarmare. Practic, luând apărarea președintelui în pofida evidențelor compromițătoare, Vasile Blaga se compromite și el din punct de vedere politic, dovedind că a mimat conflictul cu Traian Băsescu în tot acest timp. Iată, deci, încă o dată dacă mai era nevoie, revelația tristă pentru toți liberalii și nu numai care s-au lăsat amețiți ani de zile de discursul anti-Băsescu exersat de Crin Antonescu. Iată cu cine s-a aliniat PNL la startul electoral...

Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea. PMP a rămas în zodia ridicolului încercând să îl apere pe Băsescu

Cazul Mircea Băsescu. Dar poziția defensivă a lui Blaga în apărarea unui președinte distrus ca imagine, căruia întreg Parlamentul îi solicită demisia într-o inițiativă politică fără precedent, mai dovedește ceva, un detaliu doar aparent fără semnificație. Traian Băsescu trebuie să fie foarte speriat și disperat în momentul de față, dacă a decis să-l deconspire pe pionul Vasile Blaga, până de curând mare ”adversar” declarat al președintelui. Până la urmă acest scandal monstruos al amestecării Palatului Cotroceni în mlaștina lumii interlope, dincolo de prejudiciul consistent de imagine adus României, se dovedește că și un mic rol benefic, provocând această clarificare de ultim moment și obligând agenții provocatori și ”lunetiștii” președintelui să-și deconspire poziția în care au stat până acum disimulați, așteptând momentul propice pentru sabotaj și ambuscadă politică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
ARSC6YiPYZQC
l39dRLw4Js0
Nu v-ati dat seama pina acum ca ctp-ul e defect? El vede ca fimull developat, exclusiv negativ! Si cind incearca sa comenteze tenis, desi stie ce aia un slice, de pilda, comentariul in sine este catastrofic: nicio minge nu e data bine de unul, ci gresita de alalalt, nimeni nu face bine ceva, ci punctul este facut din cauza ca s-a gresit, nu s-a facut cum zice el! Indiferent de cine este vorba, nu adversarul e bun, ci alalaltul e prost. Un tip profund nefericit, care are mica satisfactie cind macar ii intristeaza si pe altii. De evitat!
21 aug, 2014
9l18wNa6WhY
oveknsWC0X
Reading this makes my desciions easier than taking candy from a baby. http://edyjhinrwpq.com [url=http://teakyxmm.com]teakyxmm[/url] [link=http://fcxiutvgv.com]fcxiutvgv[/link]
20 aug, 2014
0Ve1nm7p
VC81cZK2
Yup, that'll do it. You have my aptpicearion.
19 aug, 2014
2ZKhD9fIM3
rcbcsv2FNMP
Great inthigs! That's the answer we've been looking for.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ