Cum a făcut avere MILIONARUL român care s-a sinucis în avion

| 26 feb, 16:42

Milionarul Costel Comana, fondatorul companiei Regiotrans, a fost găsit mort în toaleta unui avion care zbura între Bogota şi Costa Rica. Presupusa sinucidere vine la doar câteva zile după ce partenerul său de afaceri a fost arestat pentru corupţie.

Costel Comana s-a născut pe 1 iunie 1961 în localitatea Izvoru de Sus din judeţul Argeş. În 1986 a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti. S-a angajat la CFR, iar în scurt timp a ajuns şeful staţiei Braşov Triaj. A fost avansat la conducerea Gării Braşov Călători, iar apoi a primit funcţia de director de divizie în CFR.

La începutul anilor 2000 s-a lansat în afaceri, alături de Iorgu Ganea, care avea o sală de jocuri electronice într-un spaţiu închiriat în Gara Braşov. Au cumpărat trei automotoare franţuzeşti şi mai multe vagoane, cu bani împrumutaţi de la bancă.

„Toată lumea mi-a spus că sunt nebun să îmi ipotechez casa pentru a intra în ceva de care nu am habar dacă va merge sau nu”, spunea omul de afaceri în 2008.

Citeşte şi: Milionarul găsit mort în avion era URMĂRIT pentru CORUPŢIE

Era prima iniţiativă privată în transportul feroviar de călători. Şi afacerea a mers. Regiotrans a închiriat sute şi sute de kilometri de cale ferată, a preluat rute abandonate de compania de stat, cifra de afaceri a crescut de la an la an, iar la ora actuală deţine aproape 15% din piaţă. Are 100 de automotoare, care merg zilnic pe 400 de rute, totalizând 27.000 de kilometri. Iar numărul de angajaţi s-a mărit de patru ori în numai şase ani.

An - cifră de afaceri (mil. euro) - număr de angajaţi

2007 - 10,9 - 234

2008 - 17,8 - 382

2009 - 28,4 - 558

2010 - 41,7 - 761

2011 - 53,2 - 760

2012 - 45,8 - 876

2013 - 49,9 - 937

(sursa: mfinante.ro)

Cu o avere estimată la câteva zeci de milioane de euro, Costel Comana era unul dintre cei mai bogaţi braşoveni. Era divorţat şi avea o fată de 25 de ani.

Costel Comana era cercetat de procurorii DNA într-un dosar de corupţie, alături de directori din CFR şi Ministerul Transporturilor. Conform procurorilor, Estrella Ştefănescu, în calitate de şef serviciu Urmărire Transporturi în cadrul CNCF CFR SA, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a merge la o nuntă.

Pentru a recompensa disimulat pe Estrella Ştefănescu, Ganea Iorgu şi Comana Costel i-au angajat formal, pe perioada vacanţei de vară, pe cei doi copii ai acesteia în calitate de controlori bilete pe ruta Bucureşti-Constanţa, traseu efectuata de Regiotrans SRL; deşi copiii au fost retraşi după două zile de activitate, Regiotrans SRL a efectuat la data de 14.08.2011 plata pentru întreaga perioadă de vacanţă. În data de 04.07.2011, Ştefănescu Estrella a primit şi un telefon mobil de la aceeaşi firmă“, arată procurorii unele dintre avantajele obţinute de Estrella Ştefănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ