Elena Udrea, SUPĂRATĂ că nu mai are trecere la Palatul Cotroceni

| 28 ian, 09:44

Președintele PMP, Elena Udrea, a ținut să puncteze poziția partidului pe care îl conduce în privința legislației electorale, chiar dacă formațiunea nu a fost invitată la consultările inițiate de președinte pe această temă.

"PMP susţine modificarea legislaţiei electorale – este una dintre condiţiile reformării clasei politice din România.
Noi susţinem respectarea voinţei românilor, exprimată prin cele două referendumuri din 2009: Parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.

PMP doreşte revenirea la votul proporţional pe listă pentru Parlament şi, de asemenea, alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin. Ar fi un pas important în direcţia debaronizării României.

Citeşte şi: Elena Udrea îl ATACĂ pe Iohannis: PMP nu este invitat la Cotroceni pentru că nu îl elogiază pe preşedinte

În plus, susţinem necondiţionat introducerea votului prin corespondenţă pentru a veni în ajutorul celor care trăiesc în diaspora. De altfel, am depus la Parlament un nou proiect legislativ în acest sens, care poate fi votat imediat dacă există consens politic.
Acestea ar fi fost principiile pe care le-am fi susţinut şi în faţa lui Klaus Iohannis, dacă am fi fost invitaţi la consultările de la Cotroceni. Din păcate, noul Preşedinte s-a prevalat de faptul că PMP nu este partid parlamentar şi a ocolit astfel o întâlnire cu cei care mai îndrăznesc din când în când să aibă şi cuvinte critice la adresa sa", a postat Elena Udrea pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis are miercuri consultari cu paridele parlamentare, de data aceasta pe prioritati legislative, in special pe ceea ce tine de noile legi electorale si de functionare/finantare a partidelor politice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ