Explicaţia HALUCINANTĂ a Ministrei Harvard pentru scăderea TVA la pachetele all-inclusive

| 09 dec, 2014

Reducerea taxei pe valoarea adăugată la 9% pentru pachetele turistice de tip 'all-inclusive' va determina reducerea evaziunii fiscale, pentru că păstrează turiştii în locaţia fiscalizată, reprezentând şi un prim pas către alte măsuri de relaxare fiscală, a declarat marţi, la România TV, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

'Acesta este un prim pas şi are o logică economică de ce am pornit de aici. Dacă acum cineva are cazare cu mic-dejun, aceste două lucruri sunt cumulate şi se plăteşte un TVA de 9%. Dar, dacă aceeaşi persoană după-amiază se duce la un prânz sau la o cină chiar în acelaşi hotel, plăteşte un TVA de 24%. Noi am făcut ca, dacă persoana are all-inclusive, să plătească 9%. Argumentele noastre pentru FMI au fost mai multe, inclusiv faptul că, în acest mod, reducem evaziunea fiscală', a explicat ministrul Finanţelor.

În opinia sa, în prezent, persoanele care optează doar pentru cazare cu mic-dejun, unde TVA este de 9%, pentru prânz şi cină optează pentru restaurante din afara hotelului. 'De multe ori, aceste restaurante nu sunt fiscalizate şi nu dau bon fiscal. Deci noi, practic, pierdem bani la buget în acest fel. Dacă încurajăm oamenii să se ducă la acest all-inclusive, la hoteluri care plătesc TVA, chiar mai redus, de 9%, atunci vom colecta din acest 9%. Acesta a fost un argument pe care l-am folosit în discuţiile cu FMI. Acesta ar trebui să fie un prim pas către alte relaxări fiscale', a mai spus Ioana Petrescu.

Citeşte şi: IOANA PETRESCU, despre negocierile cu FMI: Discuţiile pe deficit au fost cele mai dificile

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
VALERIU
Si ce este halucinant in aceasta explicatie?
10 dec, 2014
gica
lipsa de politete ..sau invidie ??
Observ ca aceasta tanara desteapta ....enerveaza numai ratati si pe sticla si pe net..!!..am vazut ...analisti de 2 bani pe la Realitatea ,Digi 24,...cum explicau ..zambarind superior .....impiedicandu-se de ministra de la Harvard ...sa fi ajuns si ei sa aiba minim de inteligenta sa fie primiti acolo si sa treaca de 3-4 ani de scoala ...si apoi sa vada ...asemenea comentarii de la pilosii angajati....
09 dec, 2014
gaby
vrei sa fii independent financiar?
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ