Iohannis în vizită la Dacia cu BMW-ul

| 09 oct, 2014

Klaus Iohannis a parcat BMW-ul primăriei Sibiu în curtea uzinelor Dacia Mioveni. O locație deloc întâmplătoare în agenda sa mai mult sau mai puțin electorală, judecând după miza discursului său.

Candidatul Iohannis se declară preocupat de industria auto din România, dar nu la modul tehnic și ușor banal, precum adversarul său Victor Ponta. Contrar așteptărilor, Klaus Iohannis nu a vorbit despre programul Prima Mașină, lansat de contracandidatul său și nici nu a venit cu idei care să ajute suplimentar industria autohotonă. În schimb Iohannis a numărat camioanele, ajungând la același subiect pe marginea căruia s-a mai enervat o dată și domnul Traian Băsescu, încă de anul trecut, cel al tronsonului de autostradă Pitești Sibiu, destinat să finalizeze Coridorul IV pan-european. Poate sună plictisitor, dar credeți-mă, nu este deloc. Somitățile PDL, partid cu care s-a asociat de curând PNL-ul condus de Klaus Iohannis, este acel partid care a dat ghinionistele guverne ale lui Emil Boc. Nu putem să ne explicăm altfel decât prin cel mai încâncenat ghinion de ce guvernele lui Boc nu au reușit să construiască mai mult de 10 cm de autostradă pe an, cât au avut pâinea și cuțitul în Palatul Victoria. Putem doar să presupunem că un rol oarecare l-a avut și mentorul lor politic, președintele Traian Băsescu, care a declarat pentru presa uluită că România nu are nevoie de autostrăzi. Bine, opiniile președintelui Băsescu au fost dintre cele mai exotice și nu doar într-un domeniu. Băsescu, de pildă, n-a numărat ca Iohannis camioanele în poartă la Mioveni ci doar intelectualii bărboși de pe la sindrofiile prezidențiale din Capitală. Așa se poate explica de ce, în loc de autostrăzi, acesta a considerat că țara noastră are mai mare trebuință de tinichigii și căpșunari, încurajându-i pe aceștia din urmă să-și urmeze chemarea, de preferință peste hotare.

Dar atunci, cum se poate justifica interesul subit și insistent al candidatului Iohannis pentru un tronson de autostradă despre care premierul Victor Ponta a afirmat că se va executa, în limita priorităților și a soluțiilor? Prin presă se zvonea insistent încă de prin 2012 că de acel tronson, mai precis de exproprierile cu cântec ce urmau să survină acolo, s-au mai tot interesat și diverse organisme și instituții de control ale statului. Se pare că acolo ar fi investit în pârloagă niște băieți deștepți și cât se poate de intuitivi, chiar pe traseul viitorului tronson. Să ne amintim doar, nu neapărat în această ordine de idei, cum într-un caz similar, autostrada contractată de Bechtel a fost stopată fără multe explicații de guvernul Boc, pentru vreo doi ani. După care s-a reluat, cu mențiunea notabilă că în acești ani cheltuielile de expropriere se înzeciseră...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 oct, 2014
Mirela Ungureanu
Normal ca are BMW domnul Klaus!
Normal ca are BMW domnul Klaus! Cum naiba sa nu aiba bani dupa atatea meditatii la fizica? Cred si eu, tot reusesti sa strangi! Mai bine ramaneai in Sibiu stimate Iohannis.
10 oct, 2014
ferenci catalina
EXCLUSIV/Lotul DNA-EADS: 24 PSD, 12 PDL şi 4 PNL/În PSD va fi CUTREMUR
comisarul.ro • joi, 09 octombrie 2014, 20:49

Dosarul EADS va produce un adevărat cutremur în toată clasa politică din România. Însă cel mai afectat partid va fi PSD. 24 de actuali parlamentari şi foşti miniştri ai acestui partid vor fi incriminaţi în acest dosar aflat în faza aprinderii fitilului. Nici PDL nu va scăpa neafectat. 12 foşti sau actuali lideri ai acestui partid figurează în rechizitoriul procurorilor. PNL va scăpa mai uşurel. Prin plecarea la PRL, mulţi penelişti au crezut că vor fi scăpaţi de Ponta. Cel mai rău va fi afectat Cristian David, fost Troacă, a cărui lăcomie i-a impresionat pe anchetatori. El se află acum de-a dreapta lui Tăriceanu.

Prejudiciul, aflat de noi pe surse, este de peste 210 milioane de euro. În urma declanşării urmăririi penale din acest dosar numărul parlamentarilor români care vor fi acuzaţi de acte de corupţie va depăşi 50. Record absolut pentru Europa.
10 oct, 2014
chelu
Ori cat te-ai screme jurnalist platit sa-i faci anti campanie lui Iohannis, tine minte ca tot Iohannis va iesti presedinte ! Iar tu ramai sa te scremi mai departe si sa-l blamezi, pentru bani, pana vei iesi cu sange ! Poate cu banii pe care-i primesti ca sal compromiti pe Iohannis, iti vei lua medicamente cu inepsiile tale. Nu iti doresc ceva mai rau, dar natura va avea grija de tine! Sigur te va rasplati cum se cuvine! Daca ai fi decent (probabil esti un jurnalist de 2 bani) ti-ai gasi alte subiecte, slava cerului ca ai avea ce scrie.
10 oct, 2014
viola
merci de comentariu...un sit doar cu numele„obiectiv”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ