Ion Cristoiu îl ATACĂ dur pe Klaus Iohannis: Susţine o teză stalinistă, periculoasă şi tembelă

| 22 feb, 12:16

Klaus Iohannis a susţinut, în interviul de la Digi 24, că acţiunile DNA vor face loc pe scena politică pentru personaje noi, iar clasa politică se va înnoi. Ideea de înnoire a clasei politice cu ajutorul cătuşelor este considerată stalinistă, periculoasă şi stupidă de jurnalistul Ion Cristoiu.

"N-aș fi tresărit la răspunsul dat de Klaus Iohannis dacă Teza sa despre înnoirea clasei politice prin cătușele de la DNA n-aș fi întîlnit-o, expusă cu zorzoane stilistice, la cîțiva deontologi pe care-i suspectez de a fi purtători de cuvînt ai SRI.

Și anume că-n România clasa politică se poate transforma prin dosarele deschise de DNA politicienilor de la ora actuală.
Că activitatea DNA pare a sta sub semnul credinței că procurorii țin locul Istoriei ne-o arată șmecheria cu denunțătorii convocați să dea în gît liderii politici. Corupt nu e numai politicianul, dar și gușterul care l-a mituit, pentru a se îmbogăți. Mi se pare normal să stea la zdup și gușterul. Cum însă DNA vînează doar liderii politici, gușterii își cumpără libertatea și-și păstrează averea dobîndită prin furt, denunțîndu-i pe cei pe care-i vor procurorii.

Asumată și de Klaus Iohannis, teza pare luată din realitățile staliniste de pe vremuri.
Clasa politică veche, zisă și burghezo-moșierească, trebuie înlăturată prin trimiterea foștilor în lagăr.


Dincolo de acest aspect odios, teza e deopotrivă periculoasă și tembelă. Periculoasă, pentru că, din cîte se vede, DNA operează selectiv cînd vine vorba de politicienii care trebuie să meargă la pușcărie pentru a lăsa locul politicienilor mai tineri și mai curați.
Tembelă, pentru că nimeni nu ne garantează că noii nu vor fura și ei, o dată ajunși în locul celorlați.


Eu cred că înnoirea clasei politice e un proces istoric, în care sunt implicate alte cauze decît zornăitul cătușelor: refuzul alegătorului de a se lăsa mituit electoral, creșterea spiritului critic al cetățeanului, ivirea unei societăți civile puternice", scrie jurnalistul Ion Cristoiu.

Tag-uri: DNA, Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 16:41
liviuioan
--TEZELE PARFUMATE--
Atent prelcrate de -TATAIE- utecist in teorii ( pupincuriste--atent calibrate la REALITATEA GUSATA ) si dupa principiul basist cand era la A 3--latra--latra--pana noul stapan trimite--OSUL prin PETRACHE . # Ha ! Ce duhoare de pucioasa ! / Unde-i tovarasul ciudat ? / Nu l-ai vazut jucind pe masa / Cu fracu-n coada verde ridicat ? / Copita din pantof iesea lucioasa... #Al Philippide

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ