Liviu Dragnea: Românii vor avea de ales între un regim de tristă amintire sau unul nou şi corect

| 12 sep, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Congresul PSD desfăşurat la Alba Iulia, că pe 16 noiembrie românii vor avea de ales între un regim de tristă amintire şi unul corect.

'Urmează o altă campanie electorală, cea mai importantă, sper să fie ultima bătălie politică pe care o dăm cu Victor Ponta preşedinte al PSD (...) Este bătălia în care noi ne dorim ca la finalul ei să se decidă soarta unui regim de tristă amintire, regimul Băsescu. Pe 16 noiembrie românii vor alege schimbarea acestui regim cu unul nou, corect sau continuarea acestui regim abuziv. Cu Victor Ponta preşedintele PSD-ului am câştigat toate bătăliile electorale, cele mai importante bătălii politice din ultimii ani. Mai avem această ultimă bătălie care este cea mai importantă pentru că acum se va decide dacă regimul Băsescu va continua prin unul din urmaşii lui, pentru că ceilalţi contracandidaţi sunt mai mult sau mai puţin continuatorii şi urmaşii lui Băsescu, sau va fi definitiv schimbat şi România va avea un nou preşedinte, un preşedinte tânăr în persoana lui Victor Ponta', a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a mai a spus că românii nu vin la vot pentru trecut, ci pentru viitor.

'În ultimii 10 ani oamenii au văzut un preşedinte: Traian Băsescu. Au văzut că un preşedinte poate tăia salariile şi pensiile (...) Au văzut că un preşedinte poate izgoni din ţară profesori şi doctori. (...) S-au închis spitale şi şcoli', a afirmat preşedintele executiv al PSD.

Dragnea a apreciat că Victor Ponta este singurul candidat care poate garanta că va fi complet altfel decât Traian Băsescu, că va fi un preşedinte care le poate garanta că nu va închide spitale. 'Ponta este un preşedinte care le poate garanta românilor că nu va face ce a făcut Traian Băsescu. (...) Ponta este singurul care le poate garanta că nu se va reveni la tăierea salariilor. (...) Victor Ponta este singurul care le poate garanta că nu va izgoni din ţară medici şi profesori (...) Este singurul care poate garanta că va pune capăt odată pentru totdeauna scandalului dintre Preşedinţie şi Guvern în folosul acestei ţări', a spus Dragnea.

El a susţinut că 'a sosit momentul ca PSD să dea românilor preşedintele pe care îl merită', în condiţiile în care regimul Băsescu a construit numai ziduri care trebuie dărâmate. 'După multe decenii de stagnare depinde de noi să urnim România', a afirmat Dragnea.

Vicepremierul a mai mărturisit că în urmă cu patru ani şi şapte luni, într-o seară de februarie, a avut o lungă discuţie cu Victor Ponta, în care au stabilit ceea ce trebuia făcut pentru PSD şi pentru ţară. 'Cred că Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci să se realizeze. Ultimul punct de la acea discuţie a fost ca Victor Ponta să ajungă preşedintele România', a mai spus Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ