Mănânci seminţe de floarea-soarelui? Uite de ce ar fi bine să le consumi

| 07 apr, 2014

Seminţele de floarea-soarelui pe care le consumă orice microbist are şi un rol benefic pentru sănătatea noastră.

Pentru stările depresive şi de anxietate medicina naturistă recomandă un regim alimentar echilibrat şi tratamente pe bază de plante medicinale, care ajută organismul să se refacă uşor, fără a lăsa urme.

Sentimentul de frică include crize de tristeţe acută, până la disperare, îngrijorare faţă de cei din jur, lipsă de adaptare, tremurături, ameţeli, frisoane, bufeuri de căldură, insomnii, lipsă de concentrare, depresie psihică, coşmaruri, gânduri negre, notează ziarullumina.ro.

Folosită în medicina naturistă din timpuri străvechi, sunătoarea prezintă multiple proprietăţi terapeutice (antiulceroase, colagoge, expectorante, antiinflamatoare, vasodilatatoare, antibiotice, calmante), dar are un potenţial uriaş în tratamentul stărilor depresive.

În boli ale sistemului nervos, sunătoarea combate stările de depresie psihică, migrenele, durerile de cap, nevrozele, isteria, nevralgiile faciale, somnambulismul, anxietatea, tulburările de vorbire, traumatismele craniene cu sechele. Tratamentul cu produse din sunătoare este recomandat şi bărbaţilor cu stări depresive, lipsiţi de entuziasm, firi închise şi mohorâte. Atenţie însă! După utilizare, în tratamente interne sau externe, se va evita expunerea corpului la soare, deoarece provoacă fotodermie, manifestată prin roşeaţa pielii, prurit, tumefieri cutanate, umflarea buzelor şi a pleoapelor.

Reducerea simptomelor de anxietate se realizează şi printr-un adaos de fosfor în alimentaţie. Ţelina conţine mai mult fosfor decât orice altă legumă şi, ca atare, se recomandă a fi consumată sub formă de salată (rădăcina rasă cu adaos de oţet, ulei şi puţină miere), având efect de diminuare a nivelului hormonilor de stres.

Nu se vor neglija unele seminţe, ca cele de floarea-soarelui, bogate în fosfor, potasiu, zinc şi complexul de vitamine B, seminţele de susan, care elimină stresul. Unele fructe dulci (banane şi curmale) calmează stările de anxietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ