MARIAN VANGHELIE a ajuns în faţa judecătorilor ICCJ. "Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea"

| 13 mar, 19:26

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, reţinut pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, a fost dus, vineri seară, la instanţa supremă, cu propunerea de arestare preventivă.

Marian Vanghelie a fost dus din arestul Poliţiei Capitalei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

La intrarea în sediul ICCJ, primarul Sectorului 5 al Capitalei a spus: ”Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”. Marian Vanghelie le-a mai spus jurnaliştilor prezenţi că nu are emoţii.

La instanţa supremă au fost aduşi, vineri seară, cu propunerea de arestare preventivă, vărul primarului, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, reţinuţi în acelaşi dosar.

Citeşte şi: Care este poziția partidului lui Geoană și Vanghelie, după scandalul în care e implicat "primarul care este"

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a fost reţinut sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte.

Citeşte şi: ULUITOR: Reacţia lui Victor Ponta despre cazul Dan Şova

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ