Modelul comun în PDL şi PNL: dictatura

| 03 sep, 2014

Noul PNL este foarte puţin schimbat faţă de cel vechi şi extrem de asemănător cu ce vedem prin PDL: o echipă în care intri când vrei, stai cât ţi se permite şi pleci când se rupe lanţul...

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat public că le-a trimis în teritoriu, aleşilor locali PNL, o adresa prin care îi avertizează că şi-ar putea pierde mandatul dacă părăsesc partidul în baza ordonanţei de urgenţă a Guvernului, dacă aceasta ar fi declarată ulterior neconstituţională.

Iată un partid care duce comunicarea cu proprii săi membri la un nivel demn de invidiat, occidental, am putea spune. Dar chiar aşa să fie? Şi-a propus domnul Petrache, doar aşa, de florile mărului şi într-un lăudabil exces de zel să-şi informeze colegii asupra riscurilor pe care le prezintă migraţia politică?

În primul rând să remarcăm că declaraţia vine din partea reprezentantului unui partid care, de dragul unei noi alianţe, nu a avut nimic împotrivă să tulbure apele prin modificarea artificială a majorităţilor locale. În al doilea rând, să remarcăm şi că domnul Petrache se dovedeşte un destoinic urmaş al lui Crin Antonescu, un lider care mai ales în ultima perioadă şi-a condus colegii din lesă, cravaşă şi ameninţări.

Nu e mare diferenţă între sugestia lui Petrache şi tonul ranchiunos al lui Crin Antonescu, care ameninţa pe toată lumea cu excluderea din partid, dovedind de câteva ori că n-a spus-o în glumă... PNL a rămas astfel fără cei mai valoroşi seniori, care au pus umărul în partid de la începuturi, din cauza apucătorilor dictatoriale ale unui nou venit pe uşa din dos.
Da, să-ţi ameninţi colegii de partid nu este o chestiune politică cu care să te mândreşti, nu în secolul 21... Dar să revenim la declaraţia lui Marian Petrache:

„Am trimis o adresă în teritoriu şi am spus că, după părerea mea, ordonanţa sigur va pica la Curtea Constituţională şi există riscul să rămânem fără primari.”

Remarcăm suplimentar celor menţionate mai sus că PNL-ul actual nu a avansat un centimetru faţă de stadiul în care l-a lăsat Antonescu, la coeziune şi solidaritate politică, cel puţin. Aceeaşi senzaţie deranjantă de oameni ţinuţi cu forţa şi care, ca atare, la cea mai vagă posibilitate vor fugi care încotro, unde văd cu ochii.

Domnul Marian Petrache (şi alţii ca el) nici nu se mai obosesc să salveze aparenţele şi să declare acolo, măcar cu jumătate de gură, că sunt încrezători în discernământul şi înţelepciunea, ca să nu zicem devotamentul acestora. Acesta este noul PNL, foarte puţin schimbat faţă de cel vechi şi extrem de asemănător cu ce vedem prin PDL: o echipă în care intri când vrei, stai cât ţi se permite şi pleci când se rupe lanţul...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
Paladin Matrafox
"Noul PNL este foarte puţin schimbat faţă de cel vechi şi extrem de asemănător cu ce vedem prin PDL..."
Dle Sultanescu,cand era in USL faptul acesta nu avea nici un fel de relevanta,nu-i asa?
acum e de rau...
Din experienta numeroaselor OUG-uri neconstitutionale ar putea fi si asta..cu primarii
Atunci am putea oare spune ca PSD-ul vechi este ca si cel actual,format din niste prosti?sau ....smecheri?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ