Crin Antonescu îi explică lui Iohannis de ce nu poate să îl susțină. Iohannis se face că nu înțelege

| 03 sep, 2014

Schimbarea radicală a poziției lui Klaus Iohannis vizavi de suspendarea preşedinteluzi din vara lui 2012 reprezintă o trădare pe față a electoratului USL și o palmă dată fostului lider al liberalilor, Crin Antonescu, unul dintre principalii susținători ai demersului.

Zilele acestea, dincolo de scandalul generat de OUG privind aleșii locali și de bătălia pe care majoritatea o duce în Parlament pentru aprobarea proiectelor de lege privind reducerea CAS, respectiv amnistierea fiscală a mamelor, pensionarilor și bugetarilor, opinia publică asistă și la o altfel de dispută, în care protagoniști sunt politicieni care, teoretic cel puțin, ar trebui să se afle de aceeași parte a baricadei. Este vorba despre dialogul la distanță dintre Crin Antonescu și Klaus Iohannis generat de declarațiile ultimului cu privire la suspendarea lui Traian Băsescu.

Invitat într-o emisiune la B1TV luni seară, candidatul ACL la prezidențiale a găsit cu cale să se dezică de suspendarea lui Traian Băsescu. ”Ceea ce s-a întâmplat în 2012 în vară a fost la limita Constituției. (…) Întreaga procedură a fost inutila și prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul, nu a avut nimeni ce câștiga de acolo”, a declarat Iohannis cu o ipocrizie care i-a uimit până și pe cei mai înfocați susținători ai săi, de vreme ce, cu doar câteva luni înainte, același Iohannis susținea contrariul și îi critica pe cei care au informat cancelariile străine asupra așa-ziselor încălcări ale statului de drept din vara lui 2012. De altminteri, chiar în aceeași emisiune, liderul actual al PNL a recunoscut că a susținut suspendarea președintelui la acel moment și că, alături de conducerea FDGR, l-a mandatat pe deputatul Ovidiu Ganț să voteze în favoarea demersului în Parlament.

Citeşte şi: Klaus Iohannis vrea să câștige alegerile prezidențiale doar cu poza de pe afiș

Dincolo însă de ipocrizia pe care Iohannis o manifestă pe subiect și care, în mod evident, trebuie pusă în legătură cu încercările candidatului ACL de a obține sprijinul lui Traian Băsescu pentru turul al II-lea al prezidențialelor, schimbarea radicală a poziției lui Iohannis vizavi de suspendarea din vara lui 2012 reprezintă o trădare pe față a electoratului USL și o palmă administrată fostului lider al liberalilor, Crin Antonescu, unul dintre principalii susținători ai demersului.

Așa încât, în mod firesc, Crin Antonescu și-a manifestat dezamăgirea față de declarația lui Klaus Iohannis, despre care a afirmat că i-a provocat ”o strângere de inimă și un moment neplăcut”. Ceea ce ar putea să îl coste  substanțial din punct de vedere electoral pe candidatul la prezidențiale al ACL, în contextul în care fostul lider PNL nu a făcut niciun secret din faptul că nu îl sprijină pe Iohannis. ”Aştept să fie candidatul care, pentru că altă variantă nu-mi face cu ochiul, să mă insufle şi să mă facă să-l votez cu toată inima, (...) să facă ceea ce orice candidat trebuie să facă în raport cu alegătorii: să-i inspire, să-i convingă şi să-i facă să se bată pentru el”, a precizat Crin Antonescu, neuitând să precizeze că este un ”potențial” votant al lui Iohannis. Altfel spus, fostul lider liberal îi transmite cât se poate de clar lui Iohannis că, în condițiile în care trădează încrederea electoratului USL, care a crezut în utilitatea suspendării lui Traian Băsescu și în nevoia ca acesta să fie demis, poate să spună adio sprijinului său în campania electorală. Ceea ce, cu siguranță, va demobiliza și mai mult electoratul liberal și îi va scădea șansele lui Klaus Iohannis de a obține un scor bun la alegerile prezidențiale.

Citeşte şi: Aroganța are un nou nume – Klaus Werner Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
ferenczy-comunicator
Victor Ponta îi explică lui Palada de ce nu poate să îl mai susțină. Palada nu se face că nu înțelege ,chiar nu intelege..
impreuna cu Sultanescu si B.Teodorescu ,toti trei,de-abia aduna cativa neuroni necesari pentru o minte normala..
04 sep, 2014
Nu intelegi
Aceste articole sunt scrise pentru pensionari si oamenii cu probleme sociale, in general oameni cu IQ relativ modest spre minim daca se poate. Acestia sunt publicul tinta al PSD-ului si votantii pe care se bazeaza. Ei stiu asta dar sunt disperati sa-si apere libertatea. Tot ceea ce "scriu " acesti mercenari sunt aberatii mintale! Oricum sa le fie rusine, meseria pe care o practica aici este asemanatoare cu cea de pe centura!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ